Θερμή υποδοχή Ερντογάν στην Κομοτηνή

Print Friendly, PDF & Email

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε στο Κιρμαχαλέ τζαμί τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδορύπολης, και ξεκίνησε για την Κομοτηνή όπου αναμένεται να βρίσκεται περίπου στις 12:00 μ.μ.

Περίπου στις 11:45 π.μ έφτασαν και οι ψευτομουφτίδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ τους οποίους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν, οι οποίοι περιμένουν στον προαύλειο χώρο του τεμένους, καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε αυτό. Αντ’ αυτού, θα βρίσκονται στον προθάλαμο όπου θα καλωσορίσουν τον Τούρκο Πρωθυπουργό.

Νωρίτερα έφτασε δήμαρχος του Οσμάν Σατζή Πορύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του Δήμου Αρριανών, ενημερώνοντας ότι δεν έχουν έρθει λεωφορεία από τη γείτονα χώρα και δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών πρέπει να συνεργαστούν για το καλό των δύο λαών.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη στο χώρο, πάνω από 30 αστυνομικοί περιφρουρούν το τέμενος, ενώ για την είσοδο σε αυτό απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος

Πάρα πολλοί δημοσιογράφοι τόσο από Ελλάδα όσο και Τουρκία αλλά και αντιπρόσωποι από διεθνή δίκτυα βρίσκονται στο χώρο του Κιρμαχαλέ τζαμί. Το ενδιαφέρον της Ευρώπης είναι στην Κομοτηνή αυτή τη στιγμή.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκαν, εκ μέρους της Ελλάδας, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Ερντογάν μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή όπου τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα περίπου 500 συγκεντρωμένοι στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή