Προκλητικός Μπολσονάρου: “Ο Μακρόν δεν μπορεί να αποφύγει ούτε προβλέψιμη πυρκαγιά σε εκκλησία”

28/06/2019 Reunião Paralela dos Líderes do G20, sobre Economia Digital (Osaka - Japão, 28/06/2019) Presidente da República, Jair Bolsonaro, durante Reunião Paralela dos Líderes do G20, sobre Economia Digital. Foto: Clauber Cleber Caetano / PR
Print Friendly, PDF & Email

O Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε πως η χώρα του θα αποδεχθεί την οικονομική βοήθεια των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τους G7 για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο μόνο αν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αποσύρει τις «προσβολές» του.

Η σχεδόν εκβιαστική κίνηση του Βραζιλιάνου προέδρου έρχεται ενώ οι δύο ηγέτες έχουν εμπλακεί σε μία δημόσια αντιπαράθεση τις τελευταίες μέρες με προσωπικές αναφορές. Ο Μπολσονάρου έχει χλευάσει τη σύζυγο του Μακρόν, ενώ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και υπουργοί του θεωρούν τις παρεμβάσεις του Γάλλου προέδρου για τις φωτιές στον Αμαζόνιο σαν έλλειψη σεβασμού στην εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας.

«Πρώτα από όλα πρέπει ο Μακρόν να πάρει πίσω τις προσβολές του για μένα. Με αποκάλεσε ψεύτη. Μόλις το κάνει αυτό μπορούμε να συζητήσουμε» είπε ο Μπολσονάρου μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια, σήμερα.

Οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι προσφέρουν άμεσα 20 εκατομμύρια δολάρια για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ενώ αμέσως ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, έκανε λόγο για μια κίνηση «αποικιοκρατικής» φύσης.

«Εκτιμούμε την προσφορά, αλλά ίσως οι πόροι αυτοί είναι πιο σημαντικοί για την αναδάσωση της Ευρώπης», δήλωσε ο Onyx Lorenzoni, ο προσωπάρχης του Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος χλεύασε στη συνέχεια τον Μακρόν:

“Ο Μακρόν δεν μπορεί να αποφύγει ούτε μια προβλέψιμη πυρκαγιά σε μια εκκλησία που είναι μια παγκόσμια κληρονομιά. Τι μπορεί αυτό να διδάξει στη χώρα μας;», συνέχισε, αναφερόμενος στη φωτιά που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή