Προσθήκη δύο ξένων μελών στην ΚΕΔ πρότεινε η Επιτροπή Παρακολούθησης

Print Friendly, PDF & Email

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ σε έκθεση για το πρώτο εξάμηνο της νέας διοίκησης έθεσε υπό μορφή συμβουλής την προσθήκη ακόμα δύο μελών στην ΚΕΔ που θα προέρχονται από το εξωτερικό, επικαλούμενη τον θόρυβο που γίνεται για τη διαιτησία.

Η πλευρά της ΕΠΟ είναι επιφυλακτική στην πρόταση και απευθυνόμενη στον πρόεδρο της επιτροπής, Χέμπερτ Χούμπελ είπε ότι η διαιτησία δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της και είναι θέμα της FIFA.

Η σχετική ενημέρωση:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA (Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα) και του εκπροσώπου της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλου.Στην συνεδρίαση παρέστη και το νέο μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. κ. Γεώργιος Πανίδης, πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η Επιτροπή έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Ενεκρίθη η συμφωνία με τη Football League, στο πλαίσιο όσων υλοποιήθηκαν ήδη με την Super League, προκειμένου η Ομοσπονδία να διευκολύνει οικονομικά στην επίλυση του προβλήματος με τις καταβολές των αμοιβών των διαιτητών των αγώνων της F.L.Η Ε.Π.Ο. θα συνεισφέρει άμεσα τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων του πρώτο διμήνου του πρωταθλήματος και η Football League θα αποδώσει το ποσό αυτό στο τέλος Φεβρουαρίου 2018.

Ενεκρίθη το αίτημα της FootballLeague για παράταση προθεσμίας για την υποβολή της 1ης φάσης επιτήρησης των ΠΑΕ, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Με πρόταση της Football League,  που ενεκρίθη, η ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ για την περίοδο 2018-2019 είναι η αφαίρεση 3 βαθών, όπως ίσχυε και φέτος.

Παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος ελευθέρων/ανέργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έως τις 09 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.30. Ως ελεύθεροι/άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές λογίζονται όσοι το συμβόλαιό τους έχει λήξει πριν από το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου. Ως “λήξη” εννοείται η λύση του συμβολαίου είτε μέσω προσφυγής, που έχει τελεσιδικήσει, είτε κοινή συναινέσει, είτε η απλή λήξη ενός συμβολαίου (Κ.Ι.Μ.Π. FIFA, άρθρο 6).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, με τη συμπλήρωση 6 μηνών παρουσίας της Monitoring Committee στην Ελλάδα, παρέδωσε εκ μέρους της στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την Ε.Ε. υπόμνημα που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και σειρά προτάσεων με στόχο «την βελτίωση των διαδικασιών στα πρότυπα της FIFA και της UEFA».

Στο υπόμνημα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή