Σένκεφελντ: “Θέλουμε να παίζουμε δίκαια, όμως το VAR στην Ελλάδα είναι ένα σόου”

Print Friendly, PDF & Email

Ο στόπερ του Παναθηναϊκού, Μπαρτ Σένκεφελντ ξέσπασε μετά το τέλος της αναμέτρησης μ την Ξάνθη προχωρώντας σε πολύ αιχμηρές δηλώσεις για τη χρήση του VAR στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτ Σένκεφελντ:

«Έπρεπε να “τελειώσουμε” το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και το γκολ που σημειώσαμε ήταν κανονικό. Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε εδώ με το VAR. Με τους διαιτητές κι όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω τους. Αν στο VAR δείξει ότι είναι γκολ, τότε φίλε μου είναι γκολ! Όλοι μας είπαν και το είδαμε και μετά πως ήταν καθαρό γκολ».

-Για το γκολ της Ξάνθης που ήταν οριακά οφσάιντ: «Αυτό είναι το πρόβλημα λοιπόν εδώ. Δεν έχει σημασία αν υπάρχει VAR ή όχι. Αν θέλουν να δώσουν γκολ, θα δώσουν γκολ. Αν δεν θέλουν να δώσουν γκολ, δεν θα το δώσουν. Είναι μόνο ένα… σόου, όλο αυτό με το VAR. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον με όσα έγιναν σε αυτό τον αγώνα. Μόνο ένα σόου. Θα πρέπει να δούμε και τους εαυτούς μας, πως έπρεπε να σκοράρουμε και να “τελειώσουμε” αυτό το παιχνίδι, γιατί στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κυρίαρχοι”

-Για το πώς μπορεί να συνέλθει η ομάδα μετά το άσχημο ξεκίνημα: « Να είμαστε θετικοί και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Έτσι θα ανέβουμε ξανά, γιατί είδατε πως έχουμε ποιότητα σαν ομάδα. Είδατε τον αντίπαλό μας σε αυτό το ματς, ήταν 2ος πριν ξεκινήσει η αγωνιστική και τον… διαλύσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία. Ούτε μία… Και μετά… Δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό με το VAR. Δεν ξέρω τι έγινε εδώ πέρα. Γιατί να το βάλεις λοιπόν το VAR; Για το σόου; Ακόμη κι αν είναι μόνο μισό… πόδι, εφόσον είναι οφσάιντ πρέπει να το δώσεις. Κι αυτό είναι που μας ενοχλεί και μένα και όλους μας. Θέλω να παίζω δίκαια. Δίκαια! Αν χάσουμε, χάσαμε. Είμαι άντρας για να παραδεχθώ την ήττα μας μέσα στο γήπεδο. Αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Όχι έτσι… Πρέπει να το κοιτάξουν αυτό που έγινε αυτοί που είναι υπεύθυνοι».

-Για το αν θα πρέπει να υπάρχουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια: «Έχω ακούσει πάρα πολλά πράγματα… Είμαι σε μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή και δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο για όλο αυτό. Αλλά στο τέλος της ημέρας εμείς πετύχαμε ένα καθαρό γκολ κι ο αντίπαλός μας ένα γκολ που είναι οφσάιντ. Όλοι θέλουμε να παίζουμε δίκαια, αυτό περιμένει κι ο κόσμος όταν έρχεται στο γήπεδο. Να δει δύο ομάδες να μάχονται και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος. Δεν ξέρω ποιοι είναι πίσω από αυτό, αλλά θα πρέπει να δουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να το ξανασκεφτούν όλο αυτό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή