Σκάνδαλο στο Ρίο, συνέλαβαν τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής

epa06246180 Police escort President of Brazilian Olympic Committee, Carlos Arthur Nuzman (2-L), as he is arrested in Rio de Janeiro, Brazil, 05 October 2017. Nuzman is accused of taking part in an alleged plot to bribe judges for the election of Rio de Janeiro as the venue for the 2016 Olympics. EPA/Julio Cesar Guimaraes
Print Friendly, PDF & Email

Η Αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας Κάρλος Αλμπέρτο Νουζμάν με την κατηγορία της συμμετοχής του σε δωροδοκία μελών της ΔΟΕ, στην ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο.

Ο Νουζμάν είχε εξεταστεί και τον περασμένο μήνα από τις Αρχές της Βραζιλίας και της Γαλλίας, που διεξάγουν μεγάλη έρευνα για την ανάθεση των Αγώνων στο Ρίο, με την κατηγορία ότι ήταν το κεντρικό πρόσωπο για τη δωροδοκία του πρώην προέδρου της IAAF και μέλους της ΔΟΕ, Λαμίν Ντιάκ.

Το επίμαχο ποσό είναι της τάξης των 2 εκατ. $ και φέρεται να δόθηκε την εποχή της ψηφοφορίας (2009) για την υποψηφιότητα του Ρίο. Οι Βραζιλιάνικες Αρχές συνέλαβαν το Νουζμάν καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, ο Βραζιλιάνος παράγοντας και μέλος επί τιμή της ΔΟΕ, προέβη σε λογιστικές κινήσεις, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει παράνομα αποκτηθέντα ποσά.

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη εξέταση του, ο Νουζμάν επιχείρησε να αλλάξει την φορολογική του δήλωση και να προσθέσει ποσό 600 χιλιάδων $, που δεν δικαιολογούνταν. Επίσης στην κατοχή των Αρχών, φέρεται να βρίσκεται και κλειδί Ελβετικής θυρίδας στην οποία φυλάσσονται ράβδοι χρυσού.

Στη 10ετή παρουσία του στον προεδρικό θώκο της Βραζιλιάνικης Ο.Ε. ο Νουζμάν έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 457% (!), σύμφωνα με τις Αρχές. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ο γενικός-διευθυντής της Ολ. Επιτροπής, Λεονάρντο Γκρουνέρ.

Η ΔΟΕ έξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Νουζμάν συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές στην έρευνα.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή