“Στημένοι αγώνες”: Tι προβλέπει η σύμβαση που υπεγράφη το 2014 και θα ψηφιστεί το 2019!

Print Friendly, PDF & Email

Mε τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης Magglinen/Macolin σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», τέθηκε από χθες και θα παραμείνει έως την ερχόμενη Δευτέρα σε διαβούλευση το πρώτο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η κύρωση της σύμβασης για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων, που αν και είχε υπογραφεί από την Ελλάδα το 2014, αλλά δεν είχε κυρωθεί από τη Βουλή και επομένως παρέμενε ανεφάρμοστη!

Η διεθνής αυτή σύμβαση έχει στόχο την πρόληψη, εξιχνίαση και τιμωρία της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς και την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και της εσωτερικής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων κρατικών αρχών και των αθλητικών οργανώσεων και διοργανωτών αθλητικών στοιχημάτων και μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Τη δημιουργία εθνικής πλατφόρμας

– Την απαγόρευση στους συντελεστές αγώνων να στοιχηματίζουν σε αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν.

– Τη συμμόρφωση των αθλητικών οργανισμών και των συνδεδεμένων με αυτούς μελών με όλες τις συμβατικές ή άλλες υποχρεώσεις τους.

– Την υποχρέωση των συντελεστών αγώνων να αναφέρουν αμέσως οιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, συμβάν, ενθάρρυνση ή προσέγγιση που μπορεί να θεωρείται ως παράβαση των κανόνων ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

– Ρυθμίσεις για την άμεση αναφορά περιστατικών ύποπτης δραστηριότητας που συνδέονται με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων στις αρμόδιες δημόσιες αρχές ή στην εθνική πλατφόρμα.

-Αποτελεσματικούς μηχανισμούς για τη διευκόλυνση της αποκάλυψης πληροφοριών που αφορούν πιθανές ή πραγματικές περιπτώσεις χειραγώγησης αθλητικών αγώνων, περιλαμβανομένης της επαρκούς προστασίας για τους πληροφοριοδότες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή