Στις 07/01 θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό η προσφυγή του ΟΣΦΠ κατά της Super League

Print Friendly, PDF & Email

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης του ΔΣ της Super League να γίνει μετακύλιση του προγράμματος για να γίνει το τριήμερο 12-14/01 η 15η αγωνιστική, που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών για την μαφιόζικη επίθεση στον Θανάση Τζήλο έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, με την εκδίκαση της υπόθεσης να ορίζεται για τις 07/01.

Οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι στη συνεδρίαση του ΔΣ του συνεταιρισμού στις 28/12 είχαν καταθέσει αίτημα προκειμένου η 16η αγωνιστική να μπει ως εμβόλιμη, όμως δεν πέρασε καθώς 13 ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της μετακύλισης του προγράμματος, με τους Πανιώνιο και Αρη να τάσσονται υπέρ του αιτήματος των Πειραιωτών, ζητούν μέσω του υπομνήματος που κατέθεσαν τα εξής:

– Τη διεξαγωγή της 15ης, εξ’ αναβολής, αγωνιστικής, σε εμβόλιμες ημερομηνίες και της 16ης στην ημερομηνία που είχε οριστεί (12-13/1).

– Την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης «λόγω προφανούς βασιμότητας των λόγω ακύρωσης καθώς και της βλάβης που θα υποστούμε από τυχόν εκτέλεση της».

– «Να υποχρεωθούν η Super League και η ΚΕΔ να απέχουν από οποιεσδήποτε προπαρασκευαστικές ενέργειες σε σχέση με τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης αγωνιστικής ημέρας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ο ορισμός διαιτητών, παρατηρητών διαιτησίας, παρατηρητών αγώνων, ιατρών αγώνων».

Μάλιστα, η πλευρά του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων επικαλείται προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 14/12 αναφορικά με τον ορισμό της 16ης, της 17ης, της 18ης, της 19ης και της 20ης αγωνιστικής, αλλά και έγγραφο του Βασίλη Γκαγκάτση, βάσει του οποίου προκύπτουν τέσσερις λύσεις:

1. Η διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής στις 6 και 7/1. Κάτι τέτοιο όμως, όπως τονίζεται δεν ήταν εφικτό αφού «οι διαιτητές θα αποφασίσουν για τη συνέχιση η μη της αποχής τους στις 4/1. «Επομένως κάθε σκέψη για ορισμό της 15ης αγωνιστικής στις ημερομηνίες αυτές έπαψε να υφίσταται αφού δεν γνωρίζουμε την απόφαση των διαιτητών τουλάχιστον μέχρι τις 4/1».

2. Η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 13-14/1 όπου είναι ορισμένη η 16η αγωνιστική, λύση που όπως σημειώνεται «προσκρούει στη διάταξη του άρθρου 22, παράγραφος 6 του ΚΑΠ». Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη λύση που ήταν και αυτή που προκρίθηκε, ο Ολυμπιακός σημειώνει όσον αφορά τον Βασίλη Γκαγκάτση ότι «εκφράζει όχι μια προσωπική του άποψη αλλά μια νομικά επεξεργασμένη θέση που έχει λάβει υπόψη της το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο. Την οποία εν συνεχεία ο Συνεταιρισμός αποφάσισε να αγνοήσει !!!!».

3. Η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 9 και 10/1 αλλά τότε έχουν οριστεί αγώνες Κυπέλλου.

4. Η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 16 και 17/1 «με μερική τροποποίηση του προγράμματος των αγώνων της 16ης και 17ης αγωνιστικής τις οποίες θα σας γνωστοποιήσουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους τηλεοπτικούς παρόχους».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή