Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

Print Friendly, PDF & Email

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμφθηκε η υπόθεση που αφορά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», για το οποίο υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, αλλά και για τα «αντίποινα» της εφημερίδας μέσω της ιστοσελίδα makeleio.gr με τη δημοσιοποίηση των τηλεφώνων των βουλευτών.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αμέσως μόλις έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων της 13.6.2018 της καθημερινής εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” σχετικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, καθώς και του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα “makeleio.gr” αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των τηλεφώνων όλων των βουλευτών της χώρας, αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας  να ελεγχθούν για τυχόν παραβιάσεις του Καταστατικού και των Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Το Δ.Σ. τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να εκφράζουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα την είδηση τηρώντας κατά γράμμα τους νόμους και τις Αρχές Δεοντολογίας. Η στάση αυτή πρέπει να τους διαπνέει σε κάθε περίσταση, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή