Συγκλόνισε ο επικήδειος του Μπάντελ για τον Αστόρι (video)

Print Friendly, PDF & Email

Το τελευταίο “αντίο” στον αρχηγό της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι, ειπώθηκε από περίπου 6.000 ανθρώπους, συγγενείς, φίλους και απλούς φιλάθλους, στην εκκλησία του «Τιμίου Σταυρού» στη Φλωρεντία.

Αυτός που συγκλόνισε με τον επικήδειό του για τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, ήταν ο συμπαίκτης του Μίλαν Μπάντελ, ο οποίος θα φορά πλέον, το περιβραχιόνιο των “βιόλα”.

«Αγαπημένε μου Ντάβιντε, παίρνω τον λόγο εκ μέρους των συμπαικτών μας και της οικογένειας της Φιορεντίνα. Το όνομά σου στα εβραϊκά σημαίνει αγαπητός. Αυτό ήταν το πραγματικό όνομά σου, σου ταίριαζε, το δείχνουν όλοι αυτοί που ήρθαν σήμερα εδώ.

Είσαι ο αδερφός και ο γιος που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Οι γονείς σου δεν έχουν τίποτα κακό να πουν.

Εσύ είσαι το ποδόσφαιρο. Το πραγματικό ποδόσφαιρο. Το αγνό ποδόσφαιρο των παιδιών.

Ντάβιντε, είσαι απλός, ευθύς, πραγματιστής. Με το βαθύ βλέμμα σου κοιτάζεις τον άλλο και μένεις εκεί. Δεν είσαι σαν τους άλλους.

Είσαι ο καλύτερος συμπαίκτης που θα μπορούσε κάποιος να έχει. Ο Ντάβιντε είναι πάντα εδώ, είμαστε ασφαλείς.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γέλιο σου, τα αστεία σου: του διάσημου σχεδιαστή μόδας και ποδοσφαιριστή στον ελεύθερο χρόνο σου, όπως έλεγες.

Κατάφερες να μιλήσεις στην ψυχή μας, να μας δείξεις τον δρόμο, να δώσεις κίνητρο στους νεότερους. Έχεις το χάρισμα να μιλάς μια παγκόσμια γλώσσα, να απευθύνεσαι στην καρδιά μας, λίγοι έχουν αυτό το δώρο.

​Οι σκέψεις μας είναι με τη μητέρα, τον πατέρα σου, τα αδέρφια σου, τη Φραντσέσκα και την πριγκίπισσα Βιτόρια. Ήσουν ένας άντρας με κεφαλαίο Α και αυτό θα της το πούμε.

Θα τελειώσω με ένα ανέκδοτο. Τα πρωινά όταν έμπαινες στο δωμάτιο του μασάζ, άναβες το φως. Αυτό είσαι για όλους εμάς, Είσαι το φως μας», ήταν τα ανατριχιαστικά λόγια του Μπάντελ.

La folla al funerale di Davide Astori

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή