«Τα αρμόδια στελέχη του δήμου Ηρακλείου οφείλουν να σέβονται την ΕΠΣ»

ΕΠΣ Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή στον Δήμο Ηρακλείου έστειλε η ΕΠΣ του νομού με αφορμή τη μη ενημέρωσή της για την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών-Γυναικών το 2019.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου ενημερώνει τον Δήμο πως χωρίς την έγκριση τη δική της και της ΕΠΟ δεν μπορεί να διεξαχθεί καμία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Όπως ενημερωθήκαμε δια του Τύπου, ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναλάβει την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών-Γυναικών, που θα γίνει στο Ηράκλειο το 2019. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και η κλήρωση των αγώνων.

Για το Ηράκλειο, την τοπική κοινωνία και τον αθλητισμό είναι ασφαλώς πολύ σημαντική μια τέτοια διοργάνωση, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με αθλητές με ειδικές ικανότητες.

Δυστυχώς όμως η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, που είναι ο κατ’ εξοχήν φορέας του ποδοσφαίρου στο Νομό Ηρακλείου, έχει παντελώς αγνοηθεί σε αυτό το ζήτημα και πιστεύουμε ότι αυτή την αγνόηση εσείς δεν την γνωρίζετε.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς χωρίς την έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, δεν μπορεί να διεξαχθεί καμία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σας παραθέτουμε τι αναφέρουν τα καταστατικά της ΕΠΟ και της ΕΠΣΗ επί του θέματος:

Άρθρο 2 καταστατικού ΕΠΟ
«Σκοπός είναι να ελέγχει και εποπτεύει το Ομοσπονδιακό Ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο και να ελέγχει και εποπτεύει όλες τις μορφές διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου, που διεξάγονται στην εδαφική επικράτεια της Ελλάδας, σύμφωνα με το οικείο καταστατικό και τους κανονισμούς της FIFA και των Συνομοσπονδιών».

Άρθρο 2 Καταστατικού ΕΠΣΗ
«Η ΕΠΣ Ηρακλείου στα όρια της γεωγραφικής και διοικητικής της δικαιοδοσίας της έχει ως σκοπό την οργάνωση, διάδοση, έλεγχο, εποπτεία και εν γένει προαγωγή του αθλήματος του ποδοσφαίρου».

Όλα αυτά προκύπτουν σε συνέχεια της ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς αιρετών του δήμου Ηρακλείου προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, με αποκορύφωμα την πρόσφατη διοργάνωση της τελετής λήξης του Παιδικού Πρωταθλήματος ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Με απορία είδαμε τις προσκλήσεις σε τοπικούς και αθλητικούς φορείς αλλά την απουσία πρόσκλησης προς την ΕΠΣΗ, η οποία είναι και ο επίσημος φορέας του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο.

Κύριε Δήμαρχε

Όλα αυτά που σας παραθέτουμε παραπάνω είναι διαπιστώσεις που δεν τιμούν τον δήμο Ηρακλείου και τη συνεργασία του με τους αθλητικούς φορείς.

Σας ζητάμε να επιληφθείτε άμεσα του ζητήματος γιατί τα αρμόδια στελέχη του δήμου Ηρακλείου οφείλουν να σέβονται το θεσμό και το φορέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, όπως αντίστοιχα πράττουμε εμείς ως ΕΠΣΗ προς το δήμο Ηρακλείου.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου
Νίκος Τζώρτζογλου

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή