Τι αναφέρει ο ΚΑΠ για το πώς θα συνεχιστεί το ντέρμπι των «αιωνίων»

Print Friendly, PDF & Email

Πολλά ερωτηματικά γεννήθηκαν για τον τρόπο που θα διεξαχθούν τα 20 εναπομείναντα λεπτά του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League

Σύμφωνα με το Άρθρο 21 του ΚΑΠ ένα παιχνίδι που διεκόπη χωρίς την υπαιτιότητα μιας εκ των δύο ομάδων θα συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής με τις ίδιες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά θα βρίσκονται κανονικά φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αφού οι «πράσινοι» θα εκτίσουν την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στον Άρη και τον ΟΦΗ.

Σε ό,τι αφορά στους διαιτητές είθισται η ΚΕΔ να μην αλλάζει τετράδα, κάτι τέτοιο όμως δεν είναι απαραίτητο δεδομένου μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο ματς είχε οριστεί Γερμανός ρέφερι, ο Μάρκο Φριτς.

Αναλυτικά το Άρθρο 21 παράγραφος 2 του ΚΑΠ: “Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται αυτοδίκαια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λ.π.), την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα που αρχικά είχε ορισθεί. Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα [55] αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και 11 -ή 14(ή15) με τις αλλαγές- διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή