Το Σάββατο (22/12) θα πραγματοποιηθεί η 1η μεγάλη γιορτή Κρητικού ποδοσφαίρου

Print Friendly, PDF & Email

Μια μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ατλαντίς και όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο νησί

Με στόχο να ανοίξουν μια χρυσή σελίδα για το κρητικό ποδόσφαιρο, να στείλουν μηνύματα ενότητας και συγκρητισμού και να εκφράσουν ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στους κορυφαίους του 2018 αλλά και σε όσους διαχρονικά προσφέρουν στο κρητικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, οι τέσσερις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της Κρήτης έχουν γίνει μια γροθιά και βρίσκονται ενόψει της 1ης Γιορτής Κρητικού Ποδοσφαίρου 2018.

Μια μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ατλαντίς και όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο νησί αλλά οι τέσσερις ΕΠΣ αποτελούν και πανελλήνιο παράδειγμα συνεργασίας και σεβασμού στο έργο που επιτελούν. Βέβαια όλα αυτά με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στο εγχείρημα.

Παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης ενόψει της γιορτής του Σαββάτου. Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Συριγωνάκης και οι τέσσερις προέδροι των κρητικών ΕΠΣ. Ο Νίκος Τζώρτζογλου από το Ηράκλειο, ο Κώστας Κωνσταντινίδης από τα Χανιά, ο Γιώργος Δασκαλομαρκάκης από το Ρέθυμνο και ο Σύλλας Λουτσέτης από το Λασίθι. Ήταν εκεί ακόμα εκπρόσωποι από τις ΕΠΣ, οι Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης και Γιώργος Βοζικάκης από την ΕΠΣΗ και ο Μιχάλης Παπαγεωργίου από την ΕΠΣ Λασιθίου.

«Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και προάγει την ενότητα και τις συνέργειες προς όφελος ειδικά των νέων ανθρώπων. Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί αθλητικές υποδομές σε όλο το νησί και το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα χρηματοδοτήσουμε όλα τα αθλητικά έργα των δήμων που έχουν ολοκληρωμένες μελέτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα, ευχαριστώντας για την συνεργασία τους Προέδρους των ΕΠΣ, χαρακτήρισε την «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου» ένα ξεχωριστό γεγονός που προάγει τον αθλητισμό, τον συγκρητισμό, τις συνεργασίες. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια όλα τα αθλήματα στο νησί και πως σύντομα δεν θα υπάρχει κανένας Δήμος στην Κρήτη χωρίς αθλητικές υποδομές ώστε οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης ότι, σήμερα υλοποιούνται από την Περιφέρεια 20 υποδομές στον χώρο του ποδοσφαίρου και είναι εφικτός ο στόχος να ολοκληρωθούν τα ενωσιακά γήπεδα.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης συνεχάρη επίσης τις ΕΠΣ του νησιού για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της «Γιορτής Κρητικού Ποδοσφαίρου» λέγοντας ότι, αναβαθμίζει τον αθλητισμό, τον προάγει και παρακινεί ακόμα περισσότερο τα νέα παιδιά να ασχοληθούν ενεργά με τα αθλήματα.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των τεσσάρων ΕΠΣ στο νησί ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τον Εντεταλμένο Αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη που στην πράξη στηρίζουν, όπως είπαν, με την πολιτική που υλοποιούν την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλη την Κρήτη.

Ειδικότερα σε δηλώσεις τους ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Νίκος Τζώρτζογλου-Πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου

«Πρόκειται για μια ιδέα που ο φίλος και μέγας χορηγός της ΕΠΣΗ, ο Αντώνης Παπαδάκης, με βοήθησε ώστε να την προχωρήσουμε και στη συνέχεια να έρθω σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες Ενώσεις για να αποκτήσει «σάρκα και οστά». Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Παπαδάκη που είναι πάντα δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δίπλα στον ερασιτέχνη παράγοντα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Ενώσεις της Κρήτης για την συνεργασία τους ώστε να φτάσουμε στην υλοποίηση της γιορτής. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον άνθρωπο-κλειδί για την γιορτή τον Νίκο Συριγωνάκη, που χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα. Άλλωστε είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την φλόγα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και είναι δίπλα σε ότι χρειάζονται οι τοπικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Μέσα από την «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου 2018» θα εκφράσουμε ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συγχαρητηρίων σε όσους διακρίθηκαν στο κρητικό ποδόσφαιρο μέσα στο 2018 αλλά και σε όσους είναι πρώτοι στις καρδιές μας με την ανεκτίμητη προσφορά τους στον αθλητισμό».

Κώστας Κωνσταντινίδης-Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Χανίων

«Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων των 4 νομών του νησιού μας για πρώτη φορά λειτούργησαν ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, κάνοντας πράξη αυτό που ευαγγελίζονται όλοι, αλλά ελάχιστοι τολμούν να το πράξουν, την συνέργεια, την συνεργασία και την αλληλεπίδραση. Με τον τρόπο αυτό και με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν την γιορτή πού σκοπό έχει να αναδείξει όσα μας ενώνουν, να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις, να δημιουργήσει αναμνήσεις και να φέρει κοντά όλους όσοι μοχθούν καθημερινά για τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και για το ποδόσφαιρο ειδικότερα στον τόπο μας. Στους ανθρώπους αυτούς είναι αφιερωμένη η γιορτή . Εύχομαι από καρδιάς υγεία και τύχη σε όλο τον κόσμο».

Γιώργος Δασκαλομαρκάκης-Πρόεδρος ΕΠΣ Ρεθύμνου

«Η διοργάνωση της 1η γιορτής ποδοσφαίρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις άλλες κρητικές Ενώσεις, αποτελεί δείγμα της αγαστής συνεργασίας, της σύμπνοιας και των φιλικών σχέσεων που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των Ενώσεων. Η εκδήλωση αποτελεί την επίσημη γιορτή τιμής προς τους επιφανείς συντελεστές του πλέον αγαπημένου αθλήματος στον τόπο μας. Μέσα από το ποδόσφαιρο και τις επιτυχίες του, έχουμε ζήσει όλοι σε προσωπικό επίπεδο ξεχωριστές στιγμές συγκίνησης, στενοχώριες αλλά και έντονες στιγμές χαράς. Τα μηνύματα του ήθους, της ευγενούς άμιλλας και της καλλιέργειας υψηλών προτύπων είμαι βέβαιος πως θα μεταδοθούν μέσω αυτής της εκδήλωσης. Η οφειλόμενη τιμή σε αυτούς που υπηρέτησαν το χώρο του ποδοσφαίρου είναι υποχρέωσή μας. Ευχή όλων η γιορτή αυτή να αποτελέσει θεσμό για το κρητικό ποδόσφαιρο έτσι ώστε να τύχουν ανάλογης τιμής, όλοι εκείνοι που με τον τρόπο τους και το ήθος τους έχουν συμβάλλει στην βελτίωση, στην αναβάθμιση αλλά και στην εξύψωση του».

Σύλλας Λουτσέτης-Πρόεδρος ΕΠΣ Λασιθίου

«Η «1η Γιορτή Κρητικού Ποδοσφαίρου» είναι γεγονός. Εύχομαι να είναι πραγματικά μια γιορτή ανάλογη τις ιστορίας του κρητικού ποδοσφαίρου και τις κρητικής φιλοξενίας. Μια γιορτή που θα πρέπει να γίνει θεσμός που θα αναδείξει την ενότητα που υπάρχει ανάμεσα στις Ενώσεις.
Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου για την ιδέα, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και στον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη, που είναι κοντά στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο και το δείχνουν με πράξεις και έργα. Σε αυτή την γιορτή θα βραβευτούν πρόσωπα και ομάδες που την χρονιά που πέρασε, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, βοήθησαν στην ιστορία του κρητικού ποδοσφαίρου, αλλά και ο ερασιτέχνης (ποδοσφαιριστής, παράγοντας κτλ) που πάνω σε αυτούς χτίζεται η βάση του ποδοσφαίρου.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή