“Φρένο” από τη FIFA στις μειώσεις των ποινών για τη βία στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Η FIFA μπλοκάρει όλες τις αλλαγές της ΕΠΟ στον Πειθαρχικό Κώδικα που αφορούν σε μειώσεις των ποινών για περιστατικά βίας.

Όπως έγραψε το SoccerPlus, η ΕΠΟ με τη σύμφωνη γνώμη της Super League πρότεινε μείωση των ποινών στη διάταξη περί “απειλών” και “εκφοβισμού” αξιωματούχων” (άρθρο 19), ενώ και στο άρθρο 15 που φέρει τον τίτλο “ποινές σε βάρος ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες”, υπάρχουν διατάξεις, που επίσης συναντούν την αντίδραση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

To θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Όπως ειπώθηκε η θέση της FIFA είναι στην αυριανή Ε.Ε. της ΕΠΟ ο Πειθαρχικό Κώδικας να περάσεις χωρίς τροποποίησεις, όπου υπάρχουν ενστάσεις από τη FIFA.

O απερχόμενος πρόεδρος της Super League, Γ. Στράτος, πρότεινε να σταλεί επιστολή στη FIFA, που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να γίνει η μείωση ποινών. Η Super League θεωρεί ότι οι ποινές που υπάρχουν στον πειθαρχικό κώδικα είναι από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, η αυριανή συνεδράιση της Ε.Ε. της ΕΠΟ αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή