Ως «κακιά στιγμή» χαρακτηρίστηκε η δολοφονία του Π. Φύσσα

Print Friendly, PDF & Email

Ως «άψυχολόγητη κίνηση» του Γιώργου Ρουπακιά χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο συνοδηγός τού Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ που σκότωσε τον μουσικό, Ιωάννης Καζαντζόγλου που κατηγορείται ως άμεσος συνεργός στην ανθρωποκτονία.

Όσο για τον ίδιο, όπως ισχυρίστηκε: «δεν έχω σχέση με το γεγονός, δεν ήμουν καν στην Αμφιάλη. Μοίραζα τρικάκια της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της στη Νίκαια, εκείνη την ώρα».

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γ. Πατέλη, για να συγκροτηθεί το δολοφονικό τάγμα που επιτέθηκε στον Π. Φύσσα και στην παρέα του προκάλεσε και ξέσπασμα της μητέρας του θύματος, Μάγδας, όταν υποστήριξε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στα δεκάδες τηλεφωνήματα που είχε με μέλη της οργάνωσης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, είπε πως επρόκειτο για συνεννοήσεις που είχαν ενόψει ομιλίας που θα είχε στην Τοπική ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Γι αυτό, είπε, συναντήθηκε με τον Ρουπακιά, που έφερε με το αυτοκίνητό του από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δύο πακέτα με τρικάκια, προκειμένου να μοιραστούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις της έδρας:

Εισαγγελέας: Ο Πατέλης σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγ: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ΄τα».

Εισ: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγ: Ναι.

Εισ: δεν λέει κάτι τέτοιο ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγ: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου Ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας.

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου. Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα τη δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια…

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει στην πάρεδρο που του επισήμανε πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ΄ και ένας ακόμη μάρτυρας λένε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρουν και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος… Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόππουλου, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει…

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ό,τι έκανε;

Κατηγ: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε, τι να πω;

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή