“Ως πότε το ποδόσφαιρο θα το ελέγχει το κάθε σκουπίδι, το κάθε υποκείμενο;”

Print Friendly, PDF & Email

Για το μαφιόζικο χτύπημα στον Θανάση Τζήλο μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος, ο οποίος είχε πέσει θύμα επίθεσης στο παρελθόν, όταν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα που διατηρεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Καλόπουλος στον ARENA FM:

Για την επίθεση στον ίδιο πριν από μερικά χρόνια: «Κάποιοι θεώρησαν φρόνιμο να αφήσουν έναν εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το κατάστημα ελαστικών που διατηρώ στους Αμπελόκηπους, και όταν οι γονείς μου πήγαν να ανοίξουν το κατάστημα, το βρήκαν. Δεν έφτασε ποτέ στα ίχνη των δραστών η Αστυνομία. Αντί να ρίχνουμε το βάρος στην Αστυνομία όμως, ας σκεφτούμε, αν εγώ καταφέρω να οργανώσω μια επίθεση στον οποιονδήποτε, θα φταίνε τα όργανα, ή εγώ;

Τον μοναδικό που ξέρω ότι πιάσανε, ήταν ένας που λεγόταν «Θαμνάκιας». Το ποιος όπλισε το χέρι του δεν αποδείχθηκε ποτέ, αλλά ήταν αγανακτισμένος και προχώρησε σε αυτό. Είναι τραγικό όλο αυτό. Τυχαίνει δηλαδή και όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι είναι ογκώδεις ε;”.

Για το χτύπημα στον Θανάση Τζήλο: “Δεν με ενδιαφέρουν οι φυσικοί αυτουργοί. Το θέμα είναι ποιοι οργανώνουν αυτές τις επιθέσεις. Οι φυσικοί αυτουργοί είναι αυτοί που είναι. Ο προβληματισμός είναι ένας. Ως πότε θα ζούμε σε μια μη ευνομούμενη κοινωνία ; Ως πότε το ποδόσφαιρο θα το ελέγχει το κάθε σκουπίδι, το κάθε υποκείμενο ; Δεν μπορώ να πω πως κάποιοι αγανακτήσαν και πήγαν και έδειραν τον Τζήλο. Είναι αστείο”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Έχω βαρεθεί να βλέπω τις τρεις ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία, να γκρινιάζουν μεταξύ τους. Μιλάμε για ένα προϊόν που μπορεί να αποφέρει πολλαπλάσια έσοδα από αυτά που έχουν τώρα οι ελληνικές ομάδες. Γιατί δεν κάθονται μερικοί άνθρωποι σε ένα τραπέζι να συζητήσουν για το καλό του ποδοσφαίρου;

Όταν θα τιμωρούνται όλοι για κάθε δήλωση, τότε θα πάμε παρακάτω. Κάποιες περισσότερο και κάποιες λιγότερο, όλες οι ομάδες έχουν αδικηθεί. Τέτοιες επιθέσεις, προκαλούν φόβο και θυμό στους διαιτητές. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, εκλαμβάνουν το κάθε περιστατικό.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως από το ποδόσφαιρο μπορούν να βγάλουν λεφτά. Αν όλοι γυρίσουμε την πλάτη σε αυτό το προϊόν, τότε θα γίνει αυτό που θέλουμε”.

Για το VAR: “Θα προκύψουν άλλα προβλήματα όταν μπει αυτό. Όσο υπάρχει κακοπιστία αυτό θα γίνεται”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή