Η UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του… VAR στα παιχνίδια του Champions League

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των Παρί Σεν Ζερμέν και Ρόμα, για τα πέναλτι που υποδείχθηκαν μέσω VAR, σε Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Πόρτο, αντίστοιχα, η UEFA, εξήγησε αναλυτικά τις διαιτητικές αποφάσεις.

Αναλυτικά:

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ

Για το τρίτο γκολ του Άγιαξ, όπου στην αρχή της φάσης φαίνεται η μπάλα να έχει βγει πλάγιο άουτ: «Δεν υπήρχε σαφής απόδειξη πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, ο βοηθός διαιτητή είχε πολύ καλή θέση και δεν χρειάστηκε να δοθεί εντολή να γυρίσει πίσω τη φάση και να δει και ο ρέφερι το βίντεο».

Πόρτο-Ρόμα

Για το πέναλτι που δόθηκε στην Πόρτο: «Το VAR ήλεγξε τη γραμμή του οφσάιντ, ο επιθετικός καλυπτόταν και μετά ο διαιτητής ρωτήθηκε αν είχε δει την παράβαση με το τράβηγμα. Δεν είχε πέσει στην αντίληψή του (σοβαρότατο περιστατικό που χάθηκε) κι έτσι είδε το βίντεο και αποφάσισε να δώσει το πέναλτι».

Για τη μη χρησιμοποίηση του VAR σε πέσιμο του Τζανιόλο στο 121′: «Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, την είδε και έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση. Παρόλα αυτά αποφάσισε να σταματήσει το ματς για να δώσει περισσότερο χρόνο στο σύστημα VAR να ξαναδεί τη φάση μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι άνθρωποι του VAR είδαν ξανά τις φάσεις και έκριναν πως δεν υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση, ενημερώνοντας έτσι με τη σειρά τους τον διαιτητή για να συνεχιστεί το παιχνίδι».

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για το πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ: «Με δεδομένο πως ο διαιτητής “έχασε” τη φάση, δόθηκε εντολή να το παρακολουθήσει από το γήπεδο. Έπειτα από το βίντεο, αποφάσισε πως η απόσταση από το σουτ μέχρι τον παίκτη είναι μεγάλη, οπότε ο αμυνόμενος θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι ώστε ν’ αποφύγει την επαφή με το χέρι. Το χέρι δεν ήταν κοντά στο σώμα, πράγμα που το καθιστά προέκταση του σώματος, ανακόπηκε η πορεία της μπάλας προς την εστία, οπότε ήταν πέναλτι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή