Κλήσεις από την Επιτροπή Δεοντολογίας στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της “συμμορίας”

Print Friendly, PDF & Email

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» η ερευνήτρια της επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ απέστειλε σχετικό έγγραφο στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης αρμοδιότητάς της στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης της “συμμορίας”.

Η κ. Σπανού εξετάζει την υπόθεση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημελληματικής σύστασης συμμορίας και ενδέχεται να εισηγηθεί πειθαρχικές κυρώσεις για 13 από τα 28 φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στο σχετικό βούλευμα, αλλά και για ομάδες.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η εισήγηση της ερευνήτριας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση υπό την προεδρία της ανακρίτριας διαφθοράς Γλυκερίας-Λουΐζας Ιωαννίδου. Ανάμεσα στις κλήσεις της κ. Σπανού συμπεριλαμβάνεται και αυτή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που είναι εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο της FIFA, προβλέπει για τα φυσικά πρόσωπα (παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές) μέχρι και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, ενώ για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ από αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή