H Super League προ των ευθυνών της

Toυ Θάνου Μπλούνα * –

Η Super League απολαμβάνει από το 2019 τη λειτουργία του VAR χωρίς να έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ, αφού το κόστος, που ανήλθε σε κάποια εκατομμύρια ευρώ, ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, που η πρώτη σύμβαση ολοκληρώθηκε, το κόστος, για την κατά ένα έτος επέκτασή της, ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Όταν πριν από έναν μήνα συζητήθηκε η πρόταση της ΕΠΟ για άμεση προσθήκη της λειτουργίας του «ημιαυτόματου οφσάιντ» και της «goal line technology» ώστε να πάψουν οι όποιες αμφισβητήσεις, κάποιες από τις μικρομεσαίες ομάδες εμφανίστηκαν αρνητικές να αναλάβουν το κόστος και πρότειναν η προσθήκη των νέων λειτουργιών να καλυφθεί οικονομικά από το κράτος σα να πρόκειται για ερασιτεχνικό αθλητισμό, η ενίσχυση του οποίου, εκ του συντάγματος, αποτελεί υποχρέωσή του (του κράτους).

Στο επόμενο ΔΣ του συνεταιρισμού θα τεθεί προς έγκριση η πρόταση της ΕΠΟ, που αφορά τη συμμετοχή των ΠΑΕ της Super League στα έξοδα των τριών μελών της ΚΕΔ, που ασχολούνται με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η πρόταση προβλέπει οι «big-4» να δίνουν δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα και οι υπόλοιπες δέκα ΠΑΕ από χίλια ευρώ το μήνα, ώστε να καλυφθεί το 50% του ποσού (μισθοδοσία και λοιπά έξοδα).

Τους επόμενους μήνες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ θα βρεθεί προς των ευθυνών τους. Δηλαδή μπρος στην υποχρέωση να αναλάβει το κόστος της νέας σύμβασης με το VAR, αφού η υφιστάμενη ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούλιο.

To σύστημα VAR, οι δύο υπό συζήτηση πρόσθετες λειτουργίες, η σύνθεση της ΚΕΔ με αλλοδαπούς πρώην διαιτητές, που έχουν την «σφραγίδα» της UEFA, οι ξένοι διαιτητές κορυφαίου επιπέδου στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, δεν αποτελούν μόνο «δικαιώματα» και «κεκτημένα».

Αποτελούν και υποχρεώσεις, με την έννοια της οικονομικής δέσμευσης και συμμετοχής.

Η Super League ήδη καλείται να αναλάβει μέρος των οικονομικών υποχρεώσεων που αφορούν το «κόστος της διαιτησίας».

Αν, όμως, δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών, που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την εξασφάλιση αγώνων και διαιτησιών με τα μεγαλύτερα δυνατά εχέγγυα αξιοπιστίας, τότε θα πρέπει να παρέμβει ο αρμόδιος για τον αθλητισμό αναπληρωτής υπουργός, Ι. Βρούτσης και να εντάξει τη λειτουργία του VAR και των πρόσθετων λειτουργιών του στις προϋποθέσεις χρηματοδότησης των ΠΑΕ από τη φορολογία των νικητών του στοιχήματος, δίνοντας τη λύση.

Αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες… – *Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή