18 τραυματίες σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστών στο Κέμνιτς

Print Friendly, PDF & Email

Η ένταση που επικρατεί στην ανατολικογερμανική πόλη μετά τον θάνατο ενός Γερμανού σε συμπλοκή με ξένους, την περασμένη Κυριακή, δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται
Στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις των ακροδεξιών και ξενοφοβικών οργανώσεων το Σάββατο συμμετείχαν, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Κέμνιτς, 4500 άτομα. Άλλα 4000 άτομα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις των αντιναζιστικών οργανώσεων, στις οποίες παραβρέθηκαν και πολιτικοί των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke).

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κέμνιτς τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 άτομα, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 27 ποινικά αδικήματα, όπως σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Παρά την ένταση που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα των διαδηλωτών, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν μεγαλύτερα έκτροπα. Στο Κέμνιτς είχαν συγκεντρωθεί 1800 αστυνομικοί απ’ όλη την Γερμανία.

Πάντως η ένταση που επικρατεί στην ανατολικογερμανική πόλη μετά τον θάνατο ενός Γερμανού σε συμπλοκή με ξένους, την περασμένη Κυριακή, δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Για σήμερα έχουν ανακοινωθεί δύο συγκεντρώσεις κατά της βίας και του φυλετικού μίσους, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή