22,5 χρόνια φυλακή στον δολοφόνο αστυνομικό του Τζορτζ Φλόιντ

Print Friendly, PDF & Email

Σε 22 χρόνια και 6 μήνες φυλακή καταδικάστηκε ο Ντέρεκ Σόβιν (Derek Chauvin) για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd). Ο Σόβιν, αστυνομικός στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, σκότωσε τον Φλόιντ τον Μάιο του 2020, όταν ο τελευταίος συνελήφθη έπειτα από κατηγορία ότι χρησιμοποίησε πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε mini market στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.
AD

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Φλόιντ αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του, όμως κάμερα ασφαλείας δεν έδειξε αντίσταση από μέρους του Φλόιντ. Πολλοί ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραψαν το γεγονός στα κινητά τους τηλέφωνα, και ένα βίντεο που έδειχνε τον Φλόιντ να επαναλαμβάνει «I can’t breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Μαμά» και «Μην με σκοτώσετε», κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο γεγονός απολύθηκαν την επόμενη ημέρα.

Το βράδυ το Παρασκευής 25 Ιουνίου έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελείς της δίκης ζήτησαν να του επιβληθεί ποινή 30 χρόνων κάθειρξης, δηλαδή 10 χρόνια λιγότερο από την ανωτάτη των ποινών για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, που ήταν και η σοβαρότερη από τις κατηγορίες που βάραιναν τον Σόβιν. Η δήλωση του πρώην αστυνομικού ήταν: «Δεν μπορώ να δηλώσω τίποτα αυτή τη στιγμή, το μόνο που επιθυμώ είναι να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Φλόιντ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή