Γερμανία: Σάλος με τις φωτογραφίες Γκουντογκάν – Oζίλ με τον Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) επέκρινε σφόδρα τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, Μεσούτ Οζίλ και Ιλκάι Γκουντογκάν για τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο Γερμανοί που γεννήθηκαν στην Τουρκία, έδωσαν στον πρόεδρο της γειτονικής χώρας δύο φανέλες των ομάδων τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα μάλιστα ο Γκουντογκάν έγραψε: «Προς τιμήν του προέδρου μου για τον οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό», λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι ο Οζίλ παίζει στην Άρσεναλ ενώ ο Γκουντογκάν στην Μάντσεστερ Σίτι, ενώ και οι δύο παίκτες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας όπου θα αγωνιστούν με την Γερμανική ομάδα.

Ήδη πολλοί Γερμανοί πολιτικοί επέκριναν τους δύο ποδοσφαιριστές, αμφισβητώντας την πίστη τους στις γερμανικές δημοκρατικές αξίες.

«H Ομοσπονδία υπερασπίζεται αξίες που δεν τηρούνται από τον Ερντογάν»
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, τόνισε ότι «το ποδόσφαιρο και η Ομοσπονδία υπερασπίζονται αξίες που δεν τηρούνται επαρκώς από τον κ. Ερντογάν. Γι’ αυτό δεν είναι καλό που διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, αφήνουν τον εαυτό τους να χειραγωγηθεί στην εκλογική του εκστρατεία. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες μας σίγουρα δεν βοηθούν το έργο της Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της DFB, Όλιβερ Μπίρχοφ, υπογράμμισε ότι «κανείς από αυτούς τους δύο δεν γνωρίζει τη συμβολική αξία αυτής της φωτογραφίας, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι σωστό και θα τους μιλήσουμε γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή