”Αρκετές φορές ένιωθα να με κλέβουν, κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στη Ριζούπολη”

Print Friendly, PDF & Email

O Γιάννης Γκούμας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε για τα όσα έζησε στον αγώνα στη Ριζούπολη για το αν ένιωσε ποτέ αδικημένος στο ποδόσφαιρο αλλά και για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ένα μέρος απ’ όσα είπε στον «Alpha 98,9»:

Για το τι του έχει μείνει αξέχαστο από τα μεγάλα ντέρμπι: «Δεν νομίζω πως μου έχει μείνει κάτι αξέχαστο, μόνο η ατμόσφαιρα. Είναι ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα, ο κόσμος γέμιζε περισσότερο τα γήπεδα. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα είναι χαραγμένη στη μνήμη μου».

Για το πως βλέπει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια ανοδική φάση, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει την ψυχολογία, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, μία από τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου. Θα έρθει στην Αθήνα για τη νίκη, θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα έχει το πλεονέκτημα. Θα βοηθήσει πως ο κόσμος μετά από καιρό θα γεμίσει το γήπεδο κι αυτό ίσως βοηθήσει την ομάδα του Παναθηναϊκού».

Για το πως πρέπει να μπει στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός: «Δεν πρέπει να φοβηθεί το παιχνίδι, το έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι στη Τούμπα που έπαιξε το δικό του παιχνίδι κατοχής. Και στην έδρα του δεν πρέπει να φοβηθεί, να έχει παιχνίδι κατοχής και να πιέσει ψηλά ώστε να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ».

Για το αν γύρισε πολλές φορές νιώθοντας πως τον… κλέβουν όταν έπαιζε: «Αρκετές φορές! Όταν πήγαινα στο σπίτι και προσπαθούσα να σκεφτώ όλα αυτά που γίνονταν και για ποιο λόγο, θεωρούσα τον εαυτό μου αδικημένο, όμως δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Η εκάστοτε διοίκηση και Κυβέρνηση, αυτοί που έχουν την εξουσία μπορούν να αλλάξουν τις καταστάσεις. Εμείς έχουμε ως κοινό στόχο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό εντός αγωνιστικού χώρου, έξω αγωνιστικά είναι άλλοι υπεύθυνοι».

Για το πότε ένιωσε πιο άδειος από ποτέ: «Σίγουρα μετά τη Ριζούπολη, ήταν μια απογοητευτική εμπειρία. Κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στη Ριζούπολη, εκείνο το βράδυ στο σπίτι μου ήμουν πιο απογοητευμένος από ποτέ».

Για το πως ένιωθε βλέποντας τους αντιπάλους του να πανηγυρίζουν με τέτοιες καταστάσεις: «Ο κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάει την ομάδα του, ο καθένας προσπαθεί να προσπαθήσει ότι καλύτερο μπορεί, αλλά πρέπει να κερδίζεις μέσα από τις τέσσερις γραμμές κι όχι με άλλους τρόπους. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται μέσα από τις τέσσερις γραμμές και ο καλύτερος να κερδίζει».

Για το πως βλέπει τον Ολυμπιακό που μιλάει για στημένο πρωτάθλημα: «Δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Άλλοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό, εμένα μ’ αρέσει να έχουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιούνται οι φίλαθλοι. Τα άλλα δεν με αγγίζουν κι όλοι να κινούνται προς αυτό τον δρόμο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή