73 πρώην ποδοσφαιριστές ζητούν από τον Βρούτση “άμεσο έλεγχο νομιμότητας στην ΕΠΟ και την εκτέλεση των αποφάσεών τους”

Photo by Jonathan Petersson
Print Friendly, PDF & Email

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
κ.ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
1.Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ”που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα,
2.Του Χρήστου ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ, Προέδρου της ΚΕΠ,
3.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, Γενικού Γραμματέα της ΚΕΠ,
4.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,
5.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ,
6.Του Μανώλη ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,
7.Του Μιχάλη ΚΥΡΓΙΑ,
8.Του Στελιου ΤΣΟΥΚΑΝΗ,
9.Του Θεοδώρου ΓΚΙΤΚΟΥ,
10.Του Ricardo FATY,
11.Του Ronaldo GUIARO,
12.Του Χαράλαμπου ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ,
13.Του Νικολάου ΓΚΟΛΙΑ,
14.Του Παντελή ΚΑΦΕ,
15.Του Ιωάννη ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,
16.Του Παναγιώτη ΛΑΓΟΥ,
17.Του Matias Ricardo VERON,
18.Του Αλέξανδρου ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ,
19.Του Αθανασίου ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ,
20.Του Βασιλείου ΜΠΛΕΤΣΑ,
21.Του Ευστρατίου ΓΚΑΡΟΖΗ,
22.Του Μάρκου ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ,
23.Του Δημητρίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,
24.Του Δημητρίου ΜΠΙΛΙΛΗ,
25.Του Vlatko GOSEV,
26.Του Georgi SHEYTANOV,
27.Του Περικλή ΜΠΟΥΣΙΝΑΚΗ,
28.Του Λάμπρου ΚΕΦΑΛΟΥΚΟΥ,
29.Του Marcelo DAMIANO,
30.Του Diogo SISTON,
31.Του Νικολάου ΓΑΛΑ,
32.Του Νικολάου ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,
33.Του Victoras JACOB
34.Του Πέτρου ΚΑΝΑΚΟΥΔΗ,
35.Του Βασιλείου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,
36.Του Γεωργίου ΚΥΡΙΑΖΗ,
37.Του Θωμά ΤΣΙΤΑ,
38.Του Στέλιου ΗΛΙΑΔΗ,
39.Του Sebastian GARCIA,
40.Του Silva SOARES,
41.Του Emmanuel PERONE,
42.Tου Dusan PERNIS,
43.Του Leandro Sales de Santana-LEOZINIO,
44.Του Vance SIKOV,
45.Του Vedran MURATOVIC,
46.Του Vella JUNIOR,
47.Του Julio MOZZO,
48.Του Γεωργίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,
49.Του Αθανασίου ΠΙΝΔΩΝΗ,
50.Του Μιλτιάδη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,
51.Του Φώτη ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,
52.Του Αντρέα ΧΟΥΣΑ,
53.Του Κωνσταντίνου ΜΠΑΝΤΑ,
54.Του Φώτη ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ,
55.Του Αθανασίου ΠΑΤΗΝΙΩΤΗ,
56.Του Marc ASIGBA,
57.Του Θεοδώρου ΠΑΚΑΛΤΣΗ,
58.Του Θεοδώρου ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ,
59.Του Γεωργίου ΣΟΥΛΟΓΑΝΗ,
60.Του Ιωάννη ΧΛΩΡΟΥ,
61.Του Δημητρίου ΓΕΛΑΔΑΡΗ,
62.Του  Πιερ ΚΑΛΑΓΚΑΝΗ,
63.Του Στέλιου ΜΑΡΑΓΚΟΥ,
64.Του Μάνου ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ,
65.Του Ευθυμίου ΚΟΤΙΤΣΑ,
66.Του Ιωάννη ΤΙΓΓΙΡΙΔΗ,
67.Του Pele FRIMPONG,
68.Tου Μηνά ΙΩΣΗΠΟΥ,
69.Του Στεργιου ΨΙΑΝΟΥ
70.Του Άγγελου ΒΕΡΤΖΟΥ,
71.Του Αναστασίου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,
72.Του Χαρτοφιλη ΚΕΝΕΝΟΥΝΗ,
73.Του Φίλιππου ΣΕΛΚΟΥ.
Όλων πρώην επαγγελματιων ποδοσφαιριστων, μελών  της ΚΕΠ.
Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της προηγούμενης αίτησης μας σχετικά με την εκκρεμότητα του Ν.3606/2007, όσον αφορά τους πρώην ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΑΡΗΣ, κι εν όψει της επερχόμενης συνάντησης σας με την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ για το φλέγον διαχρονικό ζήτημα των ανεκτελεστων αποφάσεων υπέρ των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ώστε να καταστεί δυνατή η άρτια νομοθέτηση για την επίλυση αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος:
Α.Κατ’αρχην να διευκρινίσουμε οτι όλα τα μέλη της ΚΕΠ υπήρξαν(ή μερικοί είναι ακόμα) μέλη του ΠΣΑΠΠ και προσχώρησαν σε αυτήν, λόγω της νομικής εγκατάλειψης τους, είτε από τους πρώην δικηγόρους τους, είτε από τις εκάστοτε διοικήσεις του ΠΣΑΠΠ, με αποτέλεσμα να μην διεκδικηθεί δικαστικά η εκτέλεση των διαιτητικών -δικαστικων αποφάσεων τους και η είσπραξη των δεδουλευμένων τους.
Β.Βεβαιως η κύρια αιτία της διαιώνισης του σκανδάλου των ανεκτέλεστων αποφάσεων της τελευταίας εικοσαετίας, είναι αφενός μεν οι στοχευμένοι διαχρονικά υπέρ των ΠΑΕ κανονισμοί της ΕΠΟ, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των κανονισμών της FIFA αλλά και της Ολιστικής Μελέτης, αφετέρου δε οι χαριστικοι νόμοι όλων των κυβερνήσεων που μέσω ειδικών προνομιακων για τις ΠΑΕ ρυθμίσεων ,τους επέτρεψαν να πτωχεύουν και να ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες αλλάζοντας απλά ΑΦΜ!
Ειδικά με το άρθρο 111 του Νόμου ΚΟΝΤΟΝΗ, ουσιαστικά διαγράφηκαν τα χρέη των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστες, καθώς εφευρέθηκε το αντισυνταγματικό χρονικό όριο της περιόδου 2016-2017, όσον αφορά την διαδοχή των νέων ΠΑΕ στα χρέη των προηγούμενων ΠΑΕ.
Γ.Η χειρότερη όμως καταδολιευτικη μεθόδευση έγινε μέσω της διαστρέβλωσης των ποδοσφαιρικών κανονισμών ,οι οποίοι από το 2006 και εντεύθεν ουδέποτε υποβλήθηκαν στην ΓΓΑ για τον απαιτούμενο από το άρθρο 27 του Ν.2725/1999 έλεγχο νομιμότητας , κυρίως όσον αφορά τις συνθέσεις των διαιτητικών επιτροπών που εξακολουθούν να μην λειτουργούν νόμιμα και να μην διαθέτουν ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ με πλειοψηφία δικαστών.
Δ.Αποτελεσμα αυτής της διαχρονικής παρανομίας είναι Η ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΔΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, η οποία κατά πάγια νομολογία έχει κρίνει οτι οι αποφάσεις των επιτροπών της ΕΠΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, ΛΟΓΩ CONTRA LEGEM ΣΥΝΘΕΣΗΣ!
Ε. Οσο λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια δεν αλλάζει ο αθλητικός νόμος, η ΕΠΟ ακριβώς για να εξυπηρετήσει τις ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και δεν συμμορφώνεται με την νομολογία της ΕΕΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΑ.
Επομένως από αυτή την ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ,ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!
ΣΤ. Κι όλα αυτά με την συμμετοχή των Τακτικών Δικαστών που ελέγχονται από την ΕΠΟ και τους δικηγόρους -διαιτητες των επιτροπών, υπό τις ευλογίες του ΠΣΑΠΠ που ούτε απέσυρε τους δικηγόρους -εκπροσωπους του από τις παράνομες επιτροπές , ούτε διεκδίκησε την νομιμοποίηση των ανεκτελεστων αποφάσεων.
Ζ. Κυριε Υπουργέ,
Οι παραπάνω αναφερόμενοι ποδοσφαιριστές ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που έχουμε ανεκτελεστες αποφάσεις, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι(ακόμα και μέλη μας), μεταξύ των οποίων και δεκάδες αλλοδαποί,που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ!
Η. Παντως εμείς ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ(3ος -13ος),ΑΕΚ(14ος-16ος),ΟΦΗ(2ος,17ος-19ος και 58ος),ΠΑΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(2ος και 20ος-26ος),ΙΩΝΙΚΟΣ(27ος-31ος),ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ (2ος,6ος και 32ος-43ος),ΛΑΡΙΣΑ(32ος),ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ(44ος), ΟΦΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (45ος),ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (46ος-47ος), ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (48ος-57ος),ΚΑΒΑΛΑ(57ος-66ος),ΑΙΓΑΛΕΩ
(67ος-68ος),ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ(8ος και 69ος),ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ(70ος-72ος),ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(73ος).
Μάλιστα οι 2ος,6ος,8ος,15ος,32ος και 58ος έχουμε αποφάσεις κατά περισσοτέρων της μίας ΠΑΕ, ενώ οι 2ος,20ος έως και 26ος εξ ημών που έχουμε αποφάσεις κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν.3606/2007, έχουμε επαναπροσφυγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αναμένουμε τις αποφάσεις τους.
Θ. Ολοι μας εξαιτίας της μη είσπραξης των δεδουλευμενων μας αντιμετωπίζουμε τεράστια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ,ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα λύση για να αποφευχθούν τραγωδίες, τύπου ΤΣΟΥΜΑΝΗ.
Άλλοι από μας έχουν διαζύγια και διατροφές, άλλοι έχουν απλήρωτα δάνεια και υποθηκευμένα σπίτια, άλλοι είναι άνεργοι με ανήλικα παιδιά, άλλοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλος έχει ανάπηρο παιδί, άλλος ζεί με την οικογένειά του σε σπίτι με κομμένο ρεύμα, άλλος έχει ξενιτευθεί δουλεύοντας σε ναυπηγεία, άλλος είναι μετανάστης στην Γερμανία εργαζόμενος ως οδηγός λεωφορείου, άλλοι ζούν με την σύνταξη των γονιών τους, άλλοι έχουν μπλέξει με τοκογλύφους, άλλοι ειδικά στην Λατινική Αμερική ζούν στα όρια της φτώχειας κλπ
Μάλιστα ένας από εμάς (ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ)ΕΧΑΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ FUND ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 90.000€ ,ΕΝΩ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ 315.000€!
Αν όμως είχαμε υποκύψει στις πιέσεις των παραγόντων και συμμετείχαμε στα στημένα παιχνίδια και στο παράνομο στοίχημα, είναι βέβαιο οτι θα ζούσαμε πλουσιοπάροχα και δεν θα είχαμε μείνει απλήρωτοι!
Κύριε Υπουργέ,
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΜΑΣ.
Συγκεκριμένα σας προτείνουμε τις παρακάτω λύσεις, ώστε να δικαιωθούμε εμείς και πάμπολλοι άλλοι Έλληνες κι αλλοδαποί συνάδελφοι μας:
1.Τροποποίηση του Αθλητικού Νόμου, ώστε ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΩΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΔΠ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΕ.
2.Διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΕΑ, προκειμένου να έχει δικαίωμα να διατάσσει, είτε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των ΠΑΕ , είτε την ανάκληση των πιστοποιητικών των ΠΑΕ, επί ανεκτελεστων αποφάσεων της τελευταίας εικοσαετίας.
3. Αμεσος έλεγχος νομιμότητας των Κανονισμών και των Επιτροπών της ΕΠΟ.
4. Δεσμευση των εσόδων των ΠΑΕ από την φορολόγηση του Στοιχήματος και διανομή τους στους δανειστές ποδοσφαιριστές τους.
Ευελπιστώντας στο άμεσο ενδιαφέρον σας για τις υποθέσεις μας, θεωρούμε οτι μετά την συνάντηση σας με τον ΠΣΑΠΠ,θα καλέσετε και την ΚΕΠ για μία ανάλογη εποικοδομητική συνεργασία.
Υ.Γ.Επισης κοινοποιούμε στην Ομάδα Εργασίας του Νέου Αθλητικού Νόμου το Σχέδιο που έχει υποβάλλει η ΚΕΠ στην ΕΠΟ για έναν Κώδικα Αθλητικής Διαδοχής, από τον οποίο ελπίζουμε οτι οι επιστημονικοί συνεργάτες σας θα αντλήσουν χρήσιμες ιδέες για ένα πλήρες και δίκαιο μεταρρυθμιστικό νομοθέτημα.
                 Αθήνα 1.2.2024
                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΠ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
            ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ
              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ
         Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή