ΕΠΣ Άρτας: Διεκόπη και ματαιώθηκε η ΓΣ λόγω έντασης σχετικά με τη νομιμότητα σωματείων

H Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Άρτας  που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24/7 διεκόπη και συνεχίστηκε Πέμπτη 25/07/2024 και ώρα 19:00 στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.

Σύμφωνα με το artagoal.gr  “Στη συνέλευση υπήρξε ένταση πριν ακόμα ουσιαστικά ξεκινήσει, κατά τον έλεγχο των σωματείων και των εκπροσώπων τους που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή.”

Tην επόμένη η ΕΠΣ Άρτας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ύστερα από τον έλεγχο που διενήργησε το ΔΣ στα νομιμοποιητικά έγγραφα των σωματείων μελών της ΕΠΣ Άρτας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 12 εδαφ. ιε & 20 παρ 1 του καταστατικού της ΕΠΣ προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Τα σωματεία: ΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ, ΑΟ ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ, ΑΟΚ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΑΕ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΑΕ ΚΙΡΚΙΖΑΤΩΝ/ΠΛΗΣΙΩΝ διεξήγαγαν αρχαιρεσίες μη τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 5 ν.2725/1999 όπως αυτό ισχύει τροποποιημένο ιδίως με το ν. 4726/2020 που ισχύει από 18/09/2020.

Τα σωματεία: ΠΑΣ ΑΝΕΖΑ, ΑΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, ΑΟ ΚΛΕΙΔΙΟΥ, ΑΕ ΣΕΛΛΑΔΩΝ, εκπροσωπούνται από διοικήσεις των οποίων η θητεία έχει λήξει και δεν έχουν προσκομίσει νεότερα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Κατόπιν τούτων, το Δ.Σ. της ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ κατά τη συνεδρίαση της 23/07/2024, αποφάσισε την μη συμμετοχή των παραπάνω σωματείων στη Γ.Σ. της 24/07/2024, αφού η συμμετοχή τους συνεπάγεται την ακυρότητα των αποφάσεων της Συνέλευσης».

Επομένως, στη ΓΣ είχαν δικαίωμα συμμετοχής τα 13 από τα 23 συνολικά σωματεία. Ωστόσο, ΓΣ δεν διεξήχθη.

Στις 24/7 η Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας έλαβε την εξής απόφαση:

Κήρυξε τον πρώτο εγκαλούμενο, Ηλία Μαζαράκο, πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 5 και του άρθρου 20Α του Πειθαρχικού Κώδικα, για το οποίο ευθύνεται αντικειμενικά το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο, «ΑΣ ΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ».

Επέβαλε σε βάρος του πρώτου εγκαλούμενου, Ηλία Μαζαράκου, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή, ύψους διακοσίων (200) ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρεις (3) μήνες.
Επέβαλε σε βάρος του δεύτερου εγκαλουμένου σωματείου, «ΑΣ ΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ» χρηματική ποινή, ύψους εκατό (100) ευρώ.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή