Mπαλτάκος: Το σύστημα που ο Κούγιας αποκαλούσε “εγκληματική οργάνωση” και ο Μπέος “Χούντα” είναι τώρα εξουδετερωμένο

Ο μέχρι πριν λίγες ημέρες πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε μία συνέντευξη-ποταμό στο SDNA, κάνει τον απολογισμό της θητείας του στην ΕΠΟ, μιλάει, για τις σχέσεις του με τους ιδιοκτήτες των Big-4, τις απειλές που δέχτηκε και την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Την απόφαση την πήρα μετά από αρκετή σκέψη και αφού δέχτηκα την παρότρυνση του κυρίου Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι καταλάβαινα, επειδή έχω μεγάλη εμπειρία από τον αθλητικό χώρο ότι είναι κάτι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Ήξερα ότι η ΕΠΟ είναι ένα μονίμως τρικυμισμένο πεδίο. Αυτό λοιπόν με βάση τον χαρακτήρα μου, γιατί όσο πιο δύσκολο ένα εγχείρημα, τόσο περισσότερο με ελκύει, με ώθησε. Γι αυτό το λόγο λοιπόν και δέχτηκα γιατί ήξερα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα και ότι είναι αδύνατον όσον καιρό είσαι στην ΕΠΟ πρόεδρος να ηρεμήσεις».

Παρότι βλέπατε ότι υπάρχει αυτή η τοξικότητα;

«Ναι, βεβαίως. Ακριβώς γι’ αυτό ο σκοπός μου ήταν να κάνω ό,τι πρέπει ούτως ώστε αυτή η τοξικότητα να παρέλθει και τα πρωταθλήματα να είναι ανταγωνιστικά. Τα πρωταθλήματα έγιναν ανταγωνιστικά. Το βλέπουμε όλοι αυτό. Η τοξικότητα δεν παρήλθε, αλλά η τοξικότητα για να παρέλθει θέλει τόσα χρόνια, όσα χρόνια χρειάστηκε για να εγκαθιδρυθεί. Αυτό το λένε οι γιατροί. Δεν μπορείς δηλαδή μια πάγια χρόνια νόσο με μια ασπιρίνη να την ξεπεράσεις. Θέλει χρόνο. Με την ίδια λογική, όσα χρόνια χρειάστηκαν ώστε η τοξικότητα να μπει στο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσα χρόνια και τόση προσπάθεια θα χρειαστεί για να φύγει. Γνώριζα πολύ καλά τι να περιμένω. Αλλά επειδή έχω μεγάλη εμπειρία και από τις λεγόμενες επιθέσεις, γιατί μου λέγανε θα δεχτείς επιθέσεις, έχω δεχτεί επιθέσεις εδώ και 30 χρόνια, οπότε δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Μόνο τις σφαίρες υπολογίζω. Δεν υπήρχαν επιθέσεις με σφαίρες. Είδες τι πήγε να πάθει ο Τραμπ με τις σφαίρες; Αυτό είναι επικίνδυνο. Τα λόγια, τα δημοσιεύματα και όλα τα άλλα είναι ακίνδυνα. Δεν με ενδιέφεραν».

Μιας και το αναφέρατε, σας απείλησαν ποτέ όσο ήσασταν σε αυτή τη θέση;

«Μία φορά πιο σοβαρά, αλλά δεν θα ήθελα να πω ποιος. Ε τώρα ένας άλλος που μου έλεγε “θα έρθω σπίτι σου, θα σου κάνω, θα σου δείξω, του είπα “θα έρθω κι εγώ στο δικό σου…”. Αλλά δεν φοβήθηκα καμία φορά. Ούτε για πλάκα! Εξάλλου όλοι όσοι στράφηκαν εναντίον μου δεν είχαν καλή τύχη στη συνέχεια. Εγώ έμεινα μέχρι τελευταία στιγμή. Πολλοί από αυτούς δεν μείνανε».

Πείτε μας και για το περίφημο περιστατικό με τη φούστα σε εκείνη τη συνεδρίαση στα γραφεία της ΕΠΟ. Είχε ζητήσει συγγνώμη ο κ.Καραπαπάς…

«Όχι από εμένα, στο δικαστήριο. Το έχω ξεχάσει το περιστατικό. Ήταν παντελώς ασήμαντο. Δεν έχει μείνει τίποτα στο μυαλό μου από αυτό»!

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τους ιδιοκτήτες των Big-4. Μαζί και τον κ.Μελισσανίδη παρότι έχει αποχωρήσει πια…

“Ιβάν Σαββίδης: Άρχοντας και ευεργέτης. Ironman!

Βαγγέλης Μαρινάκης: Βιαστικός και ανυπόμονος.

Μαριος Ηλιόπουλος: Πολύ δυνατός. Όποιος τον υποτιμήσει, έχασε.

Δημήτρης Μελισσανίδης: Φίλος από παλιά. Τσακωνόμουν μαζί του κάθε μέρα, άμεσα ή έμμεσα.

Γιάννης Αλαφούζος: Υπερπροσπάθεια και υπερδαπάνη.”

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με όλους αυτούς;

«Η προσπάθειά μου ήταν να έχω σχέση ουδετερότητας και με τους τέσσερις και αυτό παρεξηγήθηκε από τους τρεις εκ των τεσσάρων… Ποιος κράτησε διαφορετική στάση, το είπα ευθαρσώς στη Συνέλευση (σ.σ. ο Ιβάν Σαββίδης)».

 

Για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ και την ανάληψη της προεδρίας από τον Μάκη Γκαγκάτση…

«Πιστεύω ότι έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα τώρα, το είπα και στη Συνέλευση, ότι η ΕΠΟ είχε στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου αρκετά περιττώματα, ακαθαρσίες, σκουπίδια και φελλούς! Όλα αυτά, αυτή τη στιγμή έχουν εξουδετερωθεί. Με τον τρόπο μου, αργά και σταθερά, έφερα τα πράγματα εκεί που τα ήθελα, ακολουθώντας πάντα την τακτική του “Διαίρει και βασίλευε”. Το σύστημα που ο Κούγιας αποκαλούσε “εγκληματική οργάνωση” και ο Μπέος “Χούντα” είναι τώρα εξουδετερωμένο. Μένουν μικρά, ασήμαντα υπολείμματα, τα οποία η νέα διοίκηση δια περιπάτου θα τα εξαφανίσει. Αυτή ήταν δική μου η προσπάθεια την οποία έκανα και κανείς δεν καταλάβαινε. Γι’ αυτό και είπα προηγουμένως ότι ο Μαρινάκης ήταν βιαστικός. Ευτυχώς κανείς δεν καταλάβαινε τι κάνω μέχρι του σημείου που ξαφνικά, μια ωραία μέρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο για πάρα πολλά χρόνια, μείνανε χωρίς δύναμη. Αυτή ήταν μία προσπάθεια που την έκανα από τότε που κατάλαβα τι “παίζει”. Η προσπάθειά μου ήταν να έρθει μια μέρα που όλοι αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να το καταλάβουν και χωρίς να μπορούν να αντισταθούν, να βγουν εκτός ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό έχει επιτευχθεί και η νέα διοίκηση απλά θα κλείσει την πόρτα». – Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή