Κουπτσίδης: Η ΕΠΟ δεν θα είναι υποχείριο κανενός μηχανισμού – Βαρίδι η διαιτησία, την πληρώνουμε και τα ακούμε

ΙΝΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δ. Κουπτσίδης αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και στον Α. Στίμο, στους νέους πίνακες διαιτητών, τη λειτουργία της ΚΕΔ και την Εθνική ομάδα.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τους νέους πίνακες διαιτητών: Ακέραια την ευθύνη έχει η ΚΕΔ για τους πινακες. H διαιτησία είναι βαρίδιο για την ΕΠΟ. Τη φορτώνεται, πληρώνει και τα ακούει από τη Super League 1. Ο Mάκης Γκαγκατσης ήταν απόλυτος δεν θα παρέμβουμε και θα τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Δε θέλουμε καμία επαφή με τη διαιτησια. Θα ανήκει στην ΕΠΟ όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά θ’ αποφασίζει ανεξάρτητα.

Για τις διαφωνίες της ΕΠΟ με τον αθλητικό νόμο: Χρειάζονται αλλαγές στο νόμο για τα διπλώματα των προπονητών. Τα διπλώματα Γ’ κατηγορίας δεν αναγνωρίζονται και ομάδες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός μητρώου. Επίσης πρέπει να αλλάξει η να δοθεί παράταση στις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το ότι η ΕΠΟ εναρμονιστηκε με το νόμο (σ.σ. στην ποινή για τη ρίψη αντικειμένων, φωτοβοίδων κλπ) δε σημαίνει ότι χάνει το αυτοδιοίκητο της.

Για την επιλογή Γιοβάνοβιτς και την έδρα της Εθνικής: Ιδανική επιλογή για την Εθνική ο Γιοβάνοβιτς. Έχει εν λευκώ έχει τα κλειδιά της Εθνικής. Θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας. Δικές του επιλογές οι συνεργάτες του.
Για το προπονητικό κέντρο και την έδρα της Εθνικής: Έγιναν συναντήσεις με την Λάμδα και με τον Βαρδινογιάννη για την Παιανία. Θα έρθουν οι προτάσεις και θα αποφασίσουμε. Το ένα είναι μίσθωση, το άλλο αγορά. Θέλει παρεμβάσεις η Παιανία. Η ΕΠΟ θα έχει 14 εκατ. από FIFA/UEFA. Θα αναζητηθεί βοήθεια από την πολιτεία όπως έγινε για την ΟΠΑΠ αρένα και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ. Μιλάμε για την εθνικής ομάδα. Θα πάρει πόνοτυς η κυβέρνηση.
Το Καραϊσκάκη παραχωρήθηκε δωρεάν για δύο παιχνίδια. Μετά η Εθνική θα πάει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την Αγγλία για εισπρακτικούς λόγους και μετά θα περάσει από όλα τα γήπεδα, και από την ΟΠΑΠ αρένα . Αν επιλέξει κάποια έδρα ο προπονητής, αυτή θα είναι και η δική μας απόφαση.
Για τους στόχους της νέας διοίκησης της ΕΠΟ: Η ομοσπονδία δεν θα είναι υποχείριο κανενός μηχανισμού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή