Στεφάν Λανουά: Εγκλωβισμένος…

Πηγή: epo.gr

Του Θάνου Μπλούνα * –

«Είναι η πρώτη φορά και δεν θα είμαι πολύ αυστηρός», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τους διαιτητές, προκειμένου να επισημάνει τα -πολλά – λάθη τους στους αγώνες της πρεμιέρας της Stoiximan Super League.

Η φράση αυτή ακούστηκε σαν «καμπανάκι». Σαν προειδοποίηση, που ίσως προκάλεσε ανακούφιση σε αρκετούς.

Click here
Οι Έλληνες διαιτητές, αυτοί που θέλουν να σταματήσουν να έρχονται οι ξένοι στα ντέρμπι, έδειξαν με το «καλημέρα» τις αδυναμίες τους.

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ο Λανουά, αλλά και οι συνεργάτες του, Βάλερι και Φερνάντεθ, ότι θα έπρεπε να υπενθυμίσουν στον «ελίτ» Τάσο Σιδηρόπουλο, ότι σε περιπτώσεις εκτέλεσης φάουλ με το «τείχος» εντός περιοχής πρέπει να χρησιμοποιεί το σπρέι ώστε να τηρείται η απόσταση και ότι πρέπει να είναι «ενεργός», ώστε να αντιλαμβάνεται την παραβίαση του κανονισμού από τους επιτιθέμενους ποδοσφαιριστές ως προς την απόσταση που πρέπει να έχουν από τι «τείχος» και να εφαρμόζει (τον κανονισμό).

Δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στην πρεμιέρα διαιτητές και μάλιστα διεθνείς θα είχαν λάθος αποφάσεις σε περιπτώσεις «handball», όπως το πέναλτι που υπέδειξε, σε βάρος του Πανσερραϊκού, ο Φωτιάς στην Τούμπα και ανακάλεσε μετά την εξέταση της φάσης στο video και σε περιπτώσεις επικίνδυνου για τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστή, παιχνιδιού, όπως το μαρκάρισμα με τις τάπες του Βιγιαφάνιες στο Ντόη. Ο διεθνής διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη και ο διεθνής VAR Κουμπάρακης συμφώνησε…

Αν από κάποιους πρέπει να νιώθει μεγαλύτερη απογοήτευση ο Λανουά, αυτοί είναι διαιτητές που βρίσκονται στον πίνακα των διεθνών.

Υπάρχει, ωστόσο, μια πραγματικότητα: Οι διαιτητές που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή είναι 18 (τον Κουμπαράκη μόνο ως VAR).

Tα ματς κάθε αγωνιστικής ημέρας «απαιτούν» 21 διαιτητές. Ως πρώτους, τέταρτους και VAR.

Το ισοζύγιο είναι αρνητικό για τον πρόεδρο της ΚΕΔ.

Προφανώς, όντας εγκλωβισμένος στο δίπολο «προσφοράς – ζήτησης», όρισε και στη δεύτερη αγωνιστική τους Σιδηρόπουλο, Φωτιά, Koυμπαράκη και Ζαμπαλά ως VAR, και τους υπόλοιπους που σφύριξαν στην πρεμιέρα ως τέταρτους (εξαίρεση αποτελεί ο Παπαδόπουλος, που δεν πήρε ορισμό).

Υπό άλλες συνθήκες οι προαναφερθέντες θα ήταν τιμωρημένοι.

Τώρα, όχι.

Ας όψονται οι αριθμητικοί συσχετισμοί, που οδηγούν σε μια εξ ανάγκης – σύντομη ελπίζουμε – «περίοδο χάριτος»… – Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή