Λανουά: Σωστά μέτρησε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ – Λάθος του Τζήλου στις Σέρρες (video)

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της απόλυτης κατανόησης των κανονισμών από το φίλαθλο κοινό, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στεφάν Λανουά, συνεχίζει την εβδομαδιαία ανάλυση επιλεγμένων φάσεων από τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στέφαν δικαιώνει Φωτιά και Βίντσιτς για τους αγώνες ΑΕΚ – Βόλος και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ απέναντι στο Βόλο υποστηρίζει ότι «σε αυτή την περίπτωση το τέρμα πρέπει να κατακυρωθεί. Και οι δύο παίκτες διεκδικούν την μπάλα με τον ίδιο τροπο με τα χέρια τους σε φυσική ποδοσφαιρική επαφή».

Για το ντέρμπι της Τούμπας σε φάση με πρωταγωνιστές τον Τετέ και τον Μπάμπα στο 67ο λεπτό, υποστηρίζει ότι ο άσος του Παναθηναϊκού… «επιδιώκει την επαφή με σκοπό να κερδίσει πέναλτι. Ο διαιτητής βρίσκεται σε εξαιρετική θέση με ξεκάθαρη εικόνα της φάσεις και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Αν δινόταν πέναλτι θα περιμέναμε να παρέμβει το VAR».

Ο αρχιδιαιτητής έχει συμπεριλάβει το γκολ του Καρλίτος στον αγώνα Αστέρας – Ατρόμητος όπου υποστηρίζει ότι είναι κανονικό, μία φάση από το Λαμία – Καλλιθέα όπου τονίζει ότι ο Ρινγκ των γηπεδούχων δεν έχει κάνει πέναλτι με το χέρι έπειτα από σουτ του Μουτίνιο από κοντινή απόσταση.

Αναφερόμενος σε φάση από τον αγώνα  Ολυμπιακός – Παναιτωλικός υποστηρίζει ότι ο Σιέλης δεν έχει κάνει πέναλτι με το χέρι στη σέντρα του Ροντινέι. “Ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει τη μπάλα και μετά από εκτροπή αυτή βρίσκει το χέρι του που είναι σε φυσική θέση. Κανένα πέναλτι και αν το είχε υποδείξει ο διαιτητής θα έπρεπε να παρέμβει το VAR”.

Τέλος, στο Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός τονίζει ότι ο VAR (σ.σ. Τζήλος) έπρεπε να παρέμβει για να αποβληθεί ο Κουτσογούλας του Πανσερραϊκού για μαρκάρισμα στον Βήχο.

Δείτε το  βίντεο με τις επίμαχσε φάσεις της 4ης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή