Ο Λανουά μπλόκαρε την πρόθεση της ΕΠΟ για αύξηση των “ποσοστών διαιτησίας” που αποδίδοναι στις ΕΠΣ

Πηγή: epo.gr

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για αύξηση των χρημάτων που θα αποδίδουν οι αξιωματούχοι διαιτησίας στις ΕΠΣ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Aρχικά από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δεν εγκρίθηκε η εισήγηση της ΚΕΔ για τα ποσοστά διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας προς τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων (ΕΠΣ).

Η διατήρηση του ποσού των 1500 ευρώ για τους διαιτητές της Super League, προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ και πρόεδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου, του προέδρου της ΕΠΣ Δράμας, Γ. Χατζησαρόγλου, ο οποίος παρίσταται στις συνεδριάσεις με την ιδιότητα του «παρατηρητή».

Όπως ειπώθηκε από τη στιγμή που αριθμός των διαιτητών της Super League μειώθηκε σε 18, σημαίνει ότι θα έχουν περισσότερους ορισμούς και επομένως υψηλότερες αποδοχές σε σχέση με πέρυσι.Άρα, όπως τόνισαν, δεν θα πρέπει να μην υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που θα καταβάλουν στις ΕΠΣ αλλά να προβλεφθεί ποσοστό της τάξης του 15% ανά αγώνα.Ενστάσεις υπήρξαν και για την πρόταση της ΚΕΔ για μείωση του ποσοστού από 15% σε 10%, που αποδίδουν στις ΕΠΣ οι διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας τοπικών πρωταθλημάτων.

Με βάση τα παραπάνω ο πρέοδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, συναντήθηκε με τον Στεφάν Λανουά έθεσε το αίτημα για αύξηση που αφορούσε τις διαιτησίες της Super League και των τοπικών πρωταθλημάτων, όμως η απάντηση του Γάλλου ήταν αρνητική.

Έτσι η ΕΠΟ «υποχρεώθηκε» να διατηρήσει τον περσινό τιμοκατάλογο…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή