H ΕΠΟ “βάζει πλάτη” στη Super League 2 για τα οφειλόμενα στους διαιτητές

“Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Τον Αύγουστο του 2023 η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι «η FIFA εκταμίευσε το ποσό των 800.000 ευρώ για τις αμοιβές των διαιτητών της Super League 2.»

Επρόκειτο για χρήματα που δόθηκαν μετά από ενέργειες του τέως πρόεδρος, Τάκη Μπαλτάκου, με σκοπό να καλυφθούν εκκρεμότητες προς διαιτητές, οι οποίες προκλήθηκαν κυρίως από ΠΑΕ, που τη σεζόν 2021 – 22, υποβιβάστηκαν από τη Super League 2 και μετατράπηκαν σε ερασιτεχνικά σωματεία.

Το ποσό εκταμιεύτηκε στο σύνολό του από την ΕΠΟ στη Super League 2, όμως δεν αποδείχθηκε επαρκές για να καλύψει όλες τις οφειλές και ειδικότερα αυτές που αντιστοιχούν στη σεζόν 2022 – 2023 και αφορούν τα έξοδα διαιτητών (μετακινήσεις κλπ).

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και αποφασίστηκε η ομοσπονδία να αιτηθεί εκ νέου από τη FIFA το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτείται για την εξόφληση των αξιωματούχων διαιτησίας.

Ο ΚΑΠ όσον αφορά καταβολή αμοιβής και εξόδων των διαιτητών της Super League 2 αναφέρει τα εξής:

«Κατ’ εξαίρεση στη SL2 η αμοιβή και τα έξοδα των διαιτητών και σε περίπτωση χρήσης VAR τα έξοδα που αναφέρονται στην παρ. α’ του παρόντος θα καταβάλλονται στην ΕΠΟ πέντε (5) ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής δεν ορίζεται ο αγώνας από τη διοργανώτρια με υπαιτιότητα της ΠΑΕ που δεν εξόφλησε έως την ορισθείσα ημερομηνία τα έξοδα διαιτησίας.

Η διοργανώτρια οφείλει να τηρήσει την παραπάνω διάταξη και σε περίπτωση ορισμού του αγώνα θα καταβάλλει τρεις (3) ημέρες, πριν την έναρξη του, η ίδια τις αμοιβές των διαιτητών, διαφορετικά η ΚΕΔ δεν θα ορίζει διαιτητές.» – Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή