Λανουά: Σωστά δεν δόθηκαν πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ

Στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 7ης αγωνιστικής προέβη ο Στεφάν Λανουά, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι για ΑΕΚ (για δύο φάσεις) και Παναθηναϊκό για το χέρι του Ρέτσου.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής αναφέρει χαρακτηριστικά για τη φάση με τον Ρέτσο για την οποία ο Παναθηναϊκός φωνάζει για πέναλτι. “Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση, διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση, φυσική κίνηση των χεριών, καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί”.

Για το παιχνίδι του Αγρινίου ο Λανουά δικαιώνει τον διαιτητή Πουλικίδη όπως έγραψε νωρίτερα το SDNA και ακυρώνει τις διαμαρτυρίες τις ΑΕΚ που ζήτησε δύο πέναλτι.

Για την πρώτη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο σημειώνει ότι… “Κανένα φάουλ από τον τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζει ο αγώνας”.

Για το χέρι στα τελευταία λεπτά αναφέρει τα εξής: “Σε αυτή την περίπτωση η μπάλα φεύγει από ένα παίκτη από μικρή απόσταση και καταλήγει στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του. Καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει τη μπάλα με το χέρι. Το χέρι βρίσκεται προς τα κάτω παράλληλα με το σώμα. Φυσική κίνηση του παίκτη, κανένα πέναλτι”.

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαδειακός απέναντι στον ΠΑΟΚ από το μαρκάρισμα του Γκόμες στον Γιαννιώτα, ο Λανουά κάνει λόγο για απόλυτα σωστή απόφαση. “Εδώ ο αμυνόμενος χωρίς πρόθεση να παίξει τη μπάλα επικεντρώνεται στην κίνηση του επιτιθέμενου εμποδίζοντας τον να παίξει τη μπάλα. Είναι καθαρό πέναλτι”.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή