Αφιέρωμα της ΕΡΑσπορ στο σατιρικό τραγούδι

Print Friendly, PDF & Email

«Το σατιρικό και σατυρικό τραγούδι», είναι ο τίτλος της εκπομπής της ΕΡΑσπορ 101,8 «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ (15/3, 22:00).

Οι Ελληνες έχουν στο «είναι» τους τη σάτιρα από τα αρχαία χρόνια. Ο πρώτος διδάξας ήταν ο Αριστοφάνης, που μέσα από τα έργα του «καυτηρίαζε» ό,τι ενοχλούσε το λαό, ενώ περνούσε τα δικά του μηνύματα.

Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο από το Γιώργο Σουρή στο σήμερα. Εκλεκτοί καλεσμένοι, που χάραξαν και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να προσφέρουν στο συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, θα μιλήσουν για τη σημασία του ελληνικού σατιρικού τραγουδιού και τη διαχρονικότητά του.

Θα παρέμβουν κατά σειρά, το σατιρικό ντουέτο που αποτελείται από τους Δημήτρη Μουντζουράκη, Μιχάλη Χατζηαρσενίου, γνωστοί από το συγκρότημα ETSI NTE, οι σπουδαίοι Θέμης Ανδρεάδης και Γιάννης Λογοθέτης, που με τις επιτυχίες τους σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή για το σατιρικό τραγούδι και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή η Μαρία Κηλαηδόνη, που συνεχίζει στα χνάρια που χάραξε ο πατέρας της, θα μιλήσει για το τεράστιο έργο που άφησε ο Λουκιανός.

Εξίσου σημαντική θα είναι και η παρουσία του προέδρου του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου», βραβευμένος μουσικός, Σωκράτης Σινόπουλος, που θα αναφερθεί στην πολιτιστική αξία των σατυρικών τραγουδιών, γνωστά και ως «αθυρόστομα».

Την τιμητική τους θα έχουν και τραγούδια των Γιώργου Μαρίνου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Τζίμη Πανούση, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Ζουγανέλη, Ημισκούμπρια και φυσικά του μοναδικού Χάρρυ Κλύνν (Βασίλη Τριανταφυλλίδη).

Κάνε παιχνίδι μόνος σου, η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ (22:00-24:00) ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, σεφ, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, μουσικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο!

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ: https://webradio.ert.gr/eraspor/

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή