Αυτογκόλ της ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ επειδή ο λόγος που επικαλέστηκε δεν υπήρχε!

Print Friendly, PDF & Email

Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από το σκεπτικό Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ κατά της ΕΠΟ και των Μπαλτάκου και Φιλιππούση.

Τα ερωτήματα στρέφονται προς την ίδια την Ένωση Διαιτητών η οποία απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να εγγραφεί μέλος της ΕΠΟ επειδή στις “2/2/2024 θα διεξαχθεί τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ με απολογιστικό χαρακτήρα”.

Όμως, αφενός μεν, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της, διεξάγεται μια φορά κατ’ έτος, κατά το μήνα Ιούνιο, αφετέρου δε ουδέποτε η ΕΠΟ προσδιόρισε έστω έκτακτη γενική συνέλευση στις 2/2/2024.

Έκτακτη ΓΣ αποφασίστηκε στις 30/1 να γίνει στις 15/2. Δηλαδή η ΕΠΟ έλαβε απόφαση δύο ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου!

Τούτων δοθέντων, το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η ηγεσία της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ είναι γιατί οδηγήθηκε στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων παρουσιάζοντας ως δικαιολογητικό λόγο για το κατεπείγον μια γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που δεν υπήρχε; Δεν γνώριζαν ότι το επιχείρημα αυτό θα αποδεικνυόταν ανυπόστατο και θα κατέρρεε;

Πράγματι, η δικαστής στο σκεπτικό της αναφέρει ότι από τη στιγμή που δεν έχει προσδιοριστεί γενική συνέλευση της ΕΠΟ, όπως επικαλείται η Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ, “δεν πιθανολογείται κίνδυνος ή κατεπείγον και δεν συντρέχει λόγος λήψης ασφαλιστικών μέτρων προσωρινής ρύθμισης της κατάστασης”.

Σε άλλο σημείο το σκεπτικό αναφέρει ότι η ΕΠΟ έχει προβλέψει τη συμμετοχή της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ στην τακτική ΓΣ του προσεχούς Ιουνίου 2024 και του προέδρου της στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή, που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες του επόμενου καλοκαιριού.

Τέλος επιδέχεται ερμηνειών η φράση σύμφωνα με την οποία “δεν υπάρχει διάταξη του νόμου που να καθορίζει ή να επιβάλλει ην Ένωση Διαιτητών / ΟΔΠΕ ως μέλος της ΕΠΟ”, λόγω της σχετικής τροπολογίας Αυγενάκη.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή