“Αγκάθι” η παρουσία “διαιτητή” στην Ε.Ε. της ΕΠΟ – Με δύο ψήφους η Ένωση Διαιτητών στη Γ.Σ.

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Η επιμονή των FIFA/UEFA για εξ οφίτσιο παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτητών στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με δικαίωμα ψήφου, από το 2024, οπότε θα προκύψει η επόμενη Ε.Ε., αποτελεί το μοναδικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

 

Στη διάρκεια του δείπνου προς τιμήν των απεσταλμένων των FIFA/UEFA που θα δώσουν το παρόν στη ΓΣ της 27ης Αυγούστου έγινε η ύστατη προσπάθεια για να καμφθούν οι αντιρρήσεις τους, χωρίς αποτέλεσμα.

 

Στα υπόλοιπα θέματα που υπήρχαν διαφωνίες επιτεύχθηκαν συμφωνίες, τουλάχιστον σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής και όλα δείχνουν ότι η ολιστική μελέτη θα ψηφιστεί από τη Γενική Συνέλευση.

 

Συγκεκριμένα:

 

-Η ΕΠΟ αποδέχτηκε τη δημιουργία Ένωσης Διαιτητών που θα γίνει μέλος στη Γενική της Συνέλευση και μάλιστα με δύο ψήφους. Επίσης δύο ψήφους θα έχουν οι Ενώσεις Γυναικών και Ποδοσφαιριστών, ενώ από μία ψήφο θα έχουν της Σάλας και της Άμμου. Όσον αφορά τη Super League 2 θα έχει τρεις ψήφους.

 

-Οι FIFA/UEFA αποδέχτηκαν οι αποφάσεις του Eκτελεστικού Διευθυντή θα τελούν υπό την έγκριση του προέδρου της Ε.Ε.

 

-Στην λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού βρέθκηκε διατύπωση που να καλύπτει και τις δύο πλευρές.

 

-Οι FIFA/UEFA αποδέχτηκαν ότι σε περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης μέλους της Ε.Ε. η αναπλήρωση θα γίνεται από τον αναπληρωματικό και όχι από γυναίκα. Η παρουσία γυναίκας στην Ε.Ε. προβλέπεται από το 2024.

 

-Οι τακτικοί δικαστές, που είναι μέλη των δικαστικών οργάνων της ομοσπονδίας δεν θα έχουν πλήρη απασχόληση στην ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή