Ακρίδας και Τσίκινης: Σωστό το πέναλτι που έδωσε ο Λαόθ – Μιντιούρης: Δεν υπήρξε παράβαση

Print Friendly, PDF & Email

Στη διαιτησία του Ισπανού Λαόθ αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους τρεις πρώην διαιτητές: ο Ναούμ Μιντιούρης, ο Κώστας Ακρίδας και ο Ηρακλής Τσίκινης.

Και οι τρεις τοποθετήθηκαν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή του Θάνου Μπλούνα «Επί παντός επιστητού» για τρεις φάσεις:

1. Αν υπήρχε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βιερίνια στον Γκατσίνοβιτς,

2. Αν σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι μετά την πέτρα που δέχθηκε ο Αϊτόρ,

3. Αν έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Αουγκούστο.

Μιντιούρης, Ακρίδας, Τσίκινης συμφώνησαν μόνο στο ότι έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Για το πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό, οι δύο (Τσίκινης, Ακρίδας) υποστήριξαν ότι υπήρχε παράβαση και σωστά δόθηκε πέναλτι. Για τη συνέχιση του αγώνα, οι δύο (Μιντιούρης, Τσίκινης) τόνισαν ότι σωστά έπραξε ο διαιτητής.

Μιντιούρης: «Κακή διαιτησία…»

1. Ήταν μια κακή διαιτησία του Ισπανού. Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι, θα μπορούσα να ακούσω αντίθετα επιχειρήματα. Την ώρα που ο Γκατσίνοβιτς ξεκινάει προσπάθεια για να κερδίσει μπάλα, την ίδια στιγμή ξεκινάει ο Βιερίνια για να κανει τάκλιν. Ο ποδοσφαιριστής με δική του ευθύνη προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το κεφάλι. Θα μπορούσε να δώσει έμμεσο επιθετικό φάουλ. Παλιοί διεθνείς διαιτητές που είδαν τη φάση, μου είπαν ότι θα μπορούσε να δώσει και άμεσο. Ποιος ξεκινάει πρώτος την προσπάθεια να διώξει τη μπάλα; Είναι καθαρή περίπτωση παθητικού παιξίματος.

2. Δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις που βάζει ο κανονισμός για διακοπή του αγώνα. Προφανώς ο γιατρός δεν διαπίστωσε τη σωματική βλάβη που απαιτεί ο κανονισμός για να μη συνεχιστεί το παιχνίδι.

3. Δεν έκρινε σωστά ο διαιτητής, έγινε παράβαση από τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής είπε ότι δεν είχε επαφή, αν είχε θα έδινε κίτρινη. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βγάλει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλει.

Ακρίδας: «Ο Λαόθ ήρθε για διακοπές»

1. Είναι ξεκάθαρη η άποψη μου. Είναι καθαρή περίπτωση πέναλτι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο παίκτης προσπαθεί να κάνει κεφαλιά ψαράκι, αυτός που προσπαθεί να αποκρούσει την μπάλα, τον βρίσκει στο κεφάλι και υπάρχει και τραυματισμός. Επισύρει πέναλτι μην πω και κόκκινη κάρτα μην το τραβήξω. Εδώ ερμηνεύουμε τον κανονισμό, τελεία και παύλα. Ότι είδα από την τηλεόραση, αυτό λέω. Κακώς δεν το έδωσε απευθείας και χρειάστηκε το Var. Δεν υπάρχει παθητικό παίξιμο σε αυτή τη φάση.

2. Δεν είδαμε κανένα γιατρό, δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα ότι μπήκε γιατρός που εξέτασε τον ποδοσφαιριστή και το σοβαρότερο είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ ήταν αναρμόδιος για να πάει στα αποδυτήρια και να πείσει τον διαιτητή να συνεχίσει το παιχνίδι. Είναι για να ορίζει και  να αξιολογεί διαιτητές, όχι για να πηγαίνει στα αποδυτήρια και να γίνει συμβουλές. Απαγορεύεται να πάει στα αποδυτήρια. Ο αγώνας δεν έπρεπε να επαναρχίσει μετά από αυτή την ενέργεια του όποιου φιλάθλου. Ο κανονισμός είναι σαφέστατος, δεν είδα κανένα γιατρό να κάνει γνωμάτευση για τον παίκτη που τραυματίστηκε. Ο κανονισμός λέει για τραυματισμό αλλά με γνωμάτευση γιατρού.

3. Έπρεπε να βγάλει δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΟΚ και να μην πάει να ψιθυρίσει στον προπονητή του Παναθηναϊκού ότι του είπε. Τι πήγε και του είπε; Ο διαιτητής ήταν κάκιστος, νόμιζε ότι έπαιζε Κάτω Ραχούλα με Πάνω Ραχούλα. Δεν ήρθε καθόλου προετοιμασμένος, ήρθε για διακοπές. Τεράστιο λάθος ότι ο Κλάτενμπεργκ που πήγε στα αποδυτήρια.

Τσίκινης: «Υπάρχει παράβαση πέναλτι…»

1. Πολύ δύσκολη φάση. Ο διαιτητής πήγε με τη σκέψη ότι δεν υπάρχει παράβαση, διαφορετικά θα το έδινε, μετά προφανώς είδε ότι υπάρχει μέσω VAR. Μέτρησε ότι ο παίκτης που κάνει την κεφαλιά πάει πρώτος στη μπάλα και μετά πάει ο Βιερίνια να χτυπήσει τη μπάλα. Αυτή είναι η λεπτομέρεια, υπάρχει παράβαση πέναλτι. Αν ο Βιερίνια είχε πρώτος τη μπάλα στα πόδια του και πήγαινε μετά με κεφαλιά ψαράκι ο παίκτης του Παναθηναϊκού να πάρει τη μπάλα, τότε θα ήταν ορισμός του παθητικού παιξίματος. Σωστή η τελική απόφαση του διαιτητή.

2. Θεωρώ ότι πολύ σωστά ο διαιτητής έκανε προσωρινή διακοπή, έχουμε έναν τραυματισμό που πρέπει να ελεγχθεί αν ήταν σοβαρός, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, υπήρχε μια ένταση νομίζω ότι σωστά ο διαιτητής κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Από εκεί και πέρα υπάρχει ευελιξία του κανονισμού, ο διαιτητής να αποφασίσει, ο διαιτητής το κρίνει… Επειδή ήταν τελικός και όχι παιχνίδι πρωταθλήματος και δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του παίκτη, σωστά συνέχισε το παιχνίδι.

3. Είναι ορισμός της κίτρινης κάρτας το μαρκάρισμα αυτό. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ σηκώνει το πόδι ψηλά, είναι επικίνδυνο παίξιμο που θα ήταν η δεύτερη κίτρινη και κόκκινη.

Απόδοση: sdna

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή