Αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ, επαγγελματική και “ανεξάρτητη” διαιτησία στο νέο νομοσχέδιο!

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τη συνάντηση που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών με θέμα την αντιμετώπιση της οπαδική βίας, ο υφυπουργός αθλητισμού, μιλώντας στο best tv είπε ότι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προετοιμάζεται για να κατατεθεί θα περιλαμβάνονται διατάξεις για τον τρόπο εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ, την επαγγελματική διαιτησία και την απεξάρτησή της από την ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων ο Λ. Αυγενάκης τόνισε:

Συζητήσαμε όλες τις πτυχές για την αντιμετώπιση της βίας. Πρέπει να τη αντιμετωπίσουμε μαζί με τις FIFA/UEFA και το υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου που είναι τα σωματεία.

(…) Έχουμε μια σειρά παρεμβάσεων στα διοικητικά θέματα της ΕΠΟ, που προβλέπονται από την ολιστική μελέτη την οποία εδώ και επτά μήνες δεν έχει προχωρήσει η εναπομείνουσα διοίκηση της ΕΠΟ.

Η κουλτούρα που εκπέμπει η ΕΠΟ είναι το κλείσιμο του ματιού σε όλα αυτά τα περιστατικά. Στην αναρχία, δηλαδή.

Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα εξαιρεθούν από του κανόνες της ελληνικής δημοκρατίας είναι βαθειά νυχτωμένοι.

(…) Τρόπος εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ με την ενεργό συμμετοχή των ερασιτεχνικών σωματείων. Επαγγελματική διαιτησία και όχι τόσο εξαρτημένη και κατευθυνόμενη από τη διοίκηση της ΕΠΟ. Σύνθεση και τρόπος εκλογής της διοίκησης. Να γίνει το σύστημα αντιπροσωπευτικότερο και δημοκρατικότερο όπως συμβαίνει στις άλλες ομοσπονδίες.

Αυτά τα επξεργαζονται οι υπηρεσίες ενόψει του νέου νομοσχεδίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή