“Αν δεν τα βρουν Μπαλτάκος και Φιλιππούσης πρέπει ν’ αποχωρήσει ο υπάλληλος – Ψευδή και με δόλο τα ποσά που βγήκαν για τις ΕΠΣ”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα και, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Για τον πόλεμο Μπαλτάκου – Φιλιππούση: “Θεωρώ ότι μετά τη φουρτούνα θα έρθει ηρεμία. Δε συμφέρει κανέναν αυτό που γίνεται. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και ο καθένας να φτάνει μέχρι εκεί που είναι τα όρια του. Είναι θλιβερό αυτό που έγινε στην εκτελεστική (σ.σ. η συντονισμένη απουσία οκτώ μελών προκειμένου να προκληθεί τεχνητή έλλειψη απαρτίας). Αν δεν υπήρχε η συμμετοχή του προέδρου της λίγκας ενδεχομένως να είχαμε άλλα αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να τους προβληματίσει όλους. Σίγουρα κάποιοι έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και θέλουν να αναρριχηθούν. Είχα ετοιμάσει προσωπική επιστολή σε Μπαλτάκο και Φιλιππούση, δυστυχώς, όμως, λόγω των γεγονότων δεν την έστειλα για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά. Τους καλούσα να συναντηθούν και να κάνουν κοινή δήλωση ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Στη δυσκολότερη θέση δεν είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, στη δυσκολότερη θέση είναι ο εκτελεστικός διευθυντής . Μπορούμε να πάρουμε εμείς, ως γενική συνέλευση, θέση για να υπάρξει οριστική λύση. Ο ένας από τους δύο θα πρέπει να αποχωρήσει αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Αυτός που πρέπει να αποχωρήσει είναι ο υπάλληλος. Ο Μπαλτάκος δε δέχεται το καπέλωμα κι αυτό είναι λογικό. Δεν είναι αυτής της λογικής. Αυτός έχει την εποπτεία. Τι είναι ο πρόεδρος, γλάστρα; Aν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι ότι χρειάζεται συνεργασία, δεν λύνονται τα προβλήματα. Πιστεύω ότι θα βρεθει ο τρόπος επικοινωνίας και ομόνοια μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων και θα πάμε καλύτερα.

Για τυχόν παραίτηση Μπαλτάκου: Δεν αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο παραίτηση κι άλλου προέδρου. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι δε μαθαίνουν απ’ τα λάθη τους. Η παραίτηση Ζαγοράκη ήταν μεγάλο λάθος και από την πλευρά του Ζαγοράκη και από την πλευρά αυτών που τον ώθησαν σε αυτήν την απόφαση.

Για τις εξαγγελίες Αυγενάκη περί επιστροφής των διαιτητών στους συνδέσμους: Ας ρωτήσει ο κ. Αυγενάκης πως λειτουργούμε εμείς με το σύνδεσμο. Έχουμε εδώ και πολλά χρόνια αγαστή συνεργασια. Είτε είναι η διαιτησία στις ενώσεις είτε είναι ανεξάρτητη είτε παραχωρηθεί σε εταιρεία όλα έχουν να κάνουν με το αν οι άνθρωποι λειτουργήσουν σωστά. Δεν μπορεί να γίνει επαγγελματική διαιτησία ούτε τώρα, ούτε το καλοκαίρι, αλλά σε ορίζοντα τριών- τεσσάρων ετών για να μπουν οι βάσεις. Πάντα ο θεματοφύλακας θα είναι η ομοσπονδία. Δεν μπορούν κάποιοι να κάνουν παιχνίδια. Δεν μπορεί να γίνει επαγγελματίας διαιτητής κάποιος που απειλείται.

Για τη διαρροή των χρημάτων που δόθηκαν από την ΕΠΟ στις ΕΠΣ: Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν κάτι: Ότι τα οικονομικά των ενώσεων δεν είναι καλά. Η φωτοβολίδα που βγηκε πριν από λίγες ημέρες είχε δόλο. Ένας συνάδελφος μίλησε για διαφάνεια, νομιμότητα και… σούπα. Μόνο διαφάνεια δεν είχαν αυτά τα ποσά. Βγήκαν σκόπιμα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι επιχορηγήσεις. Η μοναδική επιχορήγηση που πήραν οι ενώσεις είναι 30.000 και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον κ. Μπαλτάκο. Τα υπόλοιπα χρήματα είναι τα ποσοστά από τα δελτία που μειώθηκαν λόγω του RF και πλέον παίρνουμε το 40%, έξοδα για τους προπονητές και τις μετακινήσεις των μικτών ομάδων. Έβαλαν ακόμα και τα ποσά της μετακίνησης των αντιπροσώπων στις γενικές συνελεύσεις! Είναι για να γελάμε. Να ρωτήσουμε αυτόν που τα έβγαλε γιατί το έκανε. Είναι πρωτοφανές και δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή