Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του αθλητικού νομοσχεδίου, τα σενάρια για την αναδιάρθρωση

Print Friendly, PDF & Email

Την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο μόνου για τον Αθλητισμό. Το αθλητικό νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό και είναι χαρακτηριστικό πως η διαβούλευσή του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η βασική διαφωνία όσον αφορά στα αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα, προκύπτει στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Το αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της Football League και τη συγχώνευσή της με τη Super League 2, αλλά σε αυτό το θέμα διαφωνούν οι ομάδες της SL2 και μάλιστα ζήτησαν αυτή η συγχώνευση να μην ισχύσει, αφότου το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση.

Ο Αυγενάκης πάντως, σε δηλώσεις που έχει κάνει έκτοτε, εμμέσως πλην σαφώς επιμένει στην κατάργηση της FL και εδώ μπαίνει ένα θέμα για το τι θα ισχύσει τελικά. Το πιθανότερο βέβαια είναι πως θα «επικρατήσει» ο νόμος του κράτους –εφόσον ψηφιστεί- και η συγχώνευση των δύο κατηγοριών θα γίνει κανονικά.

Το πράγμα ωστόσο περιπλέκεται περισσότερο, διότι όπως ειπώθηκε στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και πιθανόν κι άλλες ομάδες της Super League 1 θέλουν να δημιουργήσουν Β’ ομάδες και να τις τοποθετήσουν από την αμέσως επόμενη περίοδο στη SL2.

Αν υλοποιηθεί και το σχέδιο των Β’ ομάδων, τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο αριθμητικά πρωτάθλημα, αν και ο Αυγενάκης έχει βάλει προϋποθέσεις συμμετοχής, με πιο σημαντική το μετοχικό κεφάλαιο. Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε τελικά τι θα ισχύσει.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον περασμένο Αύγουστο, η ΕΠΟ είχε αποφασίσει συγχώνευση των δύο κατηγοριών στην περίοδο 2020/21. Για να γίνει αυτή, χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση, ωστόσο τότε ο Αυγενάκης αρνήθηκε να την κάνει. Τα Χανιά προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο και η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ ακυρώθηκε γιατί δεν υπήρχε απόφαση της SL2 να ζητάει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματός της.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή