Aντωνίου: “Να παρέμβει η δικαιοσύνη όπως ζητάει ο κ. Μαρινάκης – Για άλλο ρόλο είχε επιλεγει ο Μάνταλος, δεν τον κάμανε εμείς αναπληρωτή πρόεδρο στην ΚΕΔ”!

Print Friendly, PDF & Email

 

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου και μίλησε για όλα όσα έγιναν στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, το θέμα της βίας, της διαιτησίας και για πολλά θέματα της Ομοσπονδίας.

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι «το ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση»: «Εμείς αυτή τη στιγμή ζητούμε να γίνει αυτό που λέει ο κ. Μαρινάκης να παρέμβει η δικαιοσύνη αν υπάρχει κάποιο ψεγάδι για το οποίο να ευθύνεται αυτή η ΕΠΟ. Γιατί μας καταγγείλανε για πολλά πράγματα, έχουμε δεχτεί και ελέγχους στην Ομοσπονδία, και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτό το παραμύθι, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η ΕΠΟ είναι αρχή στο ποδόσφαιρο και πρέπει να συζητήσουν μαζί της. Δεν είναι απαραίτητο και ούτε θέλουμε να άρουμε ευθύνες από πάνω μας, σίγουρα έχουν γίνει λάθη και από την πλευρά της ΕΠΟ πρέπει όμως να υπάρξει συζήτηση του υπουργείου, που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος, με την ΕΠΟ αλλά και των μεγάλων αυτών παραγόντων και πρέπει και αυτοί να δουν τι ποδόσφαιρο θέλουν πραγματικά και σε τι επίπεδο θέλουν να πάνε τις ομάδες τους. Αν θέλουνε να είμαστε στο ευρωπαϊκό στερέωμα και να διακρίνονται οι ομάδες μας και η Εθνική, κάτι που πήγε να γίνει τελευταία, θα πρέπει και αυτοί να αλλάξουν ρότα».

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει το φαινόμενο της βίας: «Κάποιοι βάζουν μπροστά τους οπαδούς για να προασπίσουν άλλα συμφέροντα. Εμείς είμαστε 6 χρόνια στο ποδόσφαιρο, ξεκινήσαμε σε πολύ δύσκολους καιρούς και έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η δικαιοσύνη είναι με τακτικούς δικαστές. Υπήρχε αυτό πριν πάμε εμείς στην Ομοσπονδία; Υπήρχαν ξένοι διαιτητές στο ποδόσφαιρο, ξένη επιτροπή διαιτησίας; Υπάρχουν κάποια πράγματα γιατί ο Κώδικας Δεοντολογίας εφαρμόζεται από τους δικαστές. Και οι δικαστές αυτή τη στιγμή είναι έξω από την ΕΠΟ».

Για την ελαστικοποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας: «Όταν διαμορφώνονται οι κώδικες, συσκέπτονται μαζί με την ΕΠΟ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο ΠΣΑΠΠ, εμπλέκονται και άλλοι μέσα, και διαμορφώνονται κάποια θέματα έτσι ούτως ώστε να μην τραβάνε πολύ το σκοινί γιατί στην Ελλάδα το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι και να εφαρμόζονται σωστά. Δεν είναι να βγαίνουν καινούριοι νόμοι κάθε μέρα. Αν λέγαμε σήμερα έγιναν επεισόδια, έπεσαν κροτίδες και αντί να τιμωρούμε την ομάδα με την απώλεια του αγώνα και -1 βαθμό και πρόστιμο, αυτά γινόντουσαν πολύ μεγαλύτερα ιδιαίτερα σε απώλεια βαθμών που κατά την άποψη πολλών είναι και το σωστό, Γιατί αν υπάρχει αυτό, δεν θα επαναλαμβάνονται».

Αν χειραγωγούνται οι εκλογές στην ΕΠΟ και πώς γίνεται να προαναγγέλλεται ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας: «Σε ό,τι με αφορά, δεν αισθάνομαι καθόλου χειραγωγημένος. Σε ό,τι αφορά τον επόμενο πρόεδρο, προαναγγέλλεται από κάποιους. Ο κ. Γκαγκάτσης δεν έχει τοποθετηθεί. Αυτό το λένε δημοσιογράφοι, δεν είμαστε σε εκλογές».

Για το αν τους ορισμούς των διαιτητών δεν τους κάνει ο αρχιδιαιτητής: «Κατ’ αρχήν, εγώ δεν είμαι υπέρ του να έρχεται ξένος αρχιδιαιτητής. Ήρθε ο κ. Περέιρα ο οποίος ήταν ένας εξαιρετικός κύριος, ήρθε ο κ. Κλάτενμπεργκ με την αποδοχή όλων, μετά ο κ. Μπένετ και τώρα ο κ. Φρόιντφελντ που ήταν ένας από αυτούς που μας έφερε στην επιτροπή και στους Big 4 για να επιλέξουν μεταξύ αυτού, του κ. Κλατενμπεργκ και ενός ακόμη. Κάποιοι είπαν “αφού απορρίφθηκε τότε γιατί τον πήρατε τώρα”. Δεν απορρίφθηκε ο κ. Φρόιντφελντ, οι Big 4 επέλεξαν τον κ. Κλάτενμπεργκ σε μια διαδικασία που συμμετείχε και η ΕΠΟ. Από ό,τι ξέρω, ο κ. Φρόιντφελντ ήρθε στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου. Είχε να απεμπλακεί από κάποια προβλήματα στη Σουηδία γιατί ήταν υπεύθυνος αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο του και τα οποία έχει επιλύσει. Έχει τον πίνακα των διαιτητών μας, ξέρει τους διεθνείς, οι διαιτητές είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, η Ελλάδα έχει 26-27 διαιτητές. Δεν ξέρει ο κ. Φρόιντφελντ πόσα παιχνίδια έχει παίξει ο κ. Παπαπέτρου; Ο Παπαπέτρου έχει επιλεγεί δύο φορές από τους ποδοσφαιριστές ως ο καλύτερος διαιτητής στη γιορτή του ΠΣΑΠΠ, εγώ του έδωσα την πλακέτα τότε. Νομίζω ότι μέσα από τους πίνακες και από τη στιγμή που υπάρχει μια κατηγοριοποίηση των διαιτητών, ποιοι είναι οι παλιοί και ποιοι οι καινούριοι, μπορεί ο κ. Φρόιντφελντ σε επικοινωνία με τους συνεργάτες του, όλο αυτό το διάστημα να κάνει και τους ορισμούς. Όλοι αυτοί οι διαιτητές έχουν επιλεγεί να παίξουν στη Super League. Δεν μπορεί ο κ. Φρόιντφελντ να επιλέξει από αυτούς;».

Ποιος όρισε τα άλλα μέλη της ΚΕΔ, όπως τον κ. Μάνταλο: «Έχουν επιλεγεί από τον κ. Κλάτενμπεργκ όταν ήταν εδώ και από τον κ. Μπένετ. Δικές τους ήταν οι προτάσεις. Λέτε να τους όρισε ο Αντωνίου ή ο Μπαλτάκος; Ο κ. Μπένετ είχε ξένους συνεργάτες, ο κ. Κλάτενμπεργκ είχε τον κ. Μπένετ. Πάντα υπήρχαν τρεις ξένοι στην επιτροπή διαιτησίας. Ο κ. Μάνταλος είχε επιλεγεί για άλλο ρόλο και απλά δεν έπρεπε να ενοποιηθεί η επιτροπή διαιτησίας στην ΕΠΟ με την επιτροπή η οποία όριζε τα παιχνίδια στη Super League. Τον κ. Μάνταλο τον έκαναν αναπληρωτή ο κ. Κλάτενμπεργκ και ο κ. Μπένετ, δεν τον έκανε η ΕΠΟ. Όταν τον είχαν πλέον γνωρίσει ως αρχιδιατητή για τις μικρότερες κατηγορίες. Δεν ήταν συνεργάτης του κ. Κλάτενμπεργκ ο κ. Μάνταλος. Ο ρόλος τον οποίο του έδωσε ως αναπληρωτή ο κ. Μπένετ δεν έχει να κάνει με τη διοίκηση της ΕΠΟ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Αντωνίου είπε: «Σήμερα που μιλάμε, είναι 6 αθλητικοί δικαστές οι οποίοι βρίσκονται στην Αγγλία για να ενημερωθούν από τη Sportradar για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση από εδώ και μετά. Και επιπλέον, η ΕΠΟ έχει ζητήσει από τη FIFA και έχει εγκριθεί, να μεταβούν δικαστές και στην UEFA, αυτό θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, για να ενημερωθούν από το CAS σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνονται και για να μην απορρίπτονται τόσο εύκολα αποφάσεις που παίρνονται από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη και αλλάζουν στο CAS. Νομίζω είναι θετικά βήματα, η ΕΠΟ μπορεί να προσφέρει τεχνική υποστήριξη, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο με τα χειραγωγημένα τα οποία διαχειρίζονται δικαστές. Δεν διαφωνούμε να είναι εκτός ΕΠΟ και εκτός Ελλάδας. Εδώ άλλωστε έρχονται ξένοι ποδοσφαιριστές, ξένοι διαιτητές, ξένοι πραγματογνώμονες, στο τέλος θα χρειαστούμε και ξένη δικαιοσύνη. Μιλάμε για έναν χώρο ο οποίος έχει κάνει βήματα. Δεν είπε κανείς από εμάς ότι φέραμε το ποδόσφαιρο στο επιθυμητό σημείο, θα είναι ψέμα αυτό. Και είμαι από αυτούς που διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο και εμείς χειριστήκαμε την επιτροπή διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. Αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας της ίδιας της επιτροπής στην ΕΠΟ υπάρχει ταύτιση απόψεων. Γιατί αυτή η επιτροπή πρέπει να αξιοποιηθεί από την ΕΠΟ. Στηρίζω τις απόψεις της κ. Μπιτζούνη, τον ρόλο για τον οποίο έχει επιλεγεί και έχει έρθει και για τον οποίο πληρώνεται από την ΕΠΟ. Και υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις ότι είναι πολλά τα λεφτά. Θέλω να αγγίζουμε τη νομιμότητα σε όλα τα θέματα γιατί συναντάμε καθημερινά εμπόδια, η αμφισβήτηση προς την ΕΠΟ είναι από την πρώτη στιγμή. Όμως πρέπει όλοι να συνδράμουμε, να μην καυτηριάζουμε μόνο τα κακώς κείμενα αλλά να δίνονται ιδέες και να υπάρχει καλή βούληση από τους παράγοντες, συνάντηση και επικοινωνία με την ΕΠΟ και με τον υπουργό»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή