Αντωνίου: Αν δεν είναι υποψήφιος ο Ψαρρόπουλος, θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση Ζαγοράκη

Αστέριος Αντωνίου
Print Friendly, PDF & Email

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντώνιος, φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη και αναφέρθηκε στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ, καθώς και στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναλυτικά:

Για τη συνάντηση της Δευτέρας των FIFA, UEFA, EΠΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Θα συζητηθούν όλα όσα ταλαιπωρούν τα σωματεία, με την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ και τη γραφειοκρατία γύρω από αυτό. Σε μια περίοδο που τα δικαστήρια είναι κλειστά, απαιτούνται καταστατικά για σωματεία 80 ετών και πάνω με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε πολλά από αυτά. Σωματεία που δεν έχουν αστική αθλητική αναγνώριση δεν μπορούν να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις του δημοσίου για παράδειγμα. Επίσης δεν μπορεί ένα σωματείο ερασιτεχνικό, να έχει υποχρεωτικά διπλωματούχο προπονητή ΤΕΦΑΑ για να πάρει την αναγνώριση αυτή. Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να λυθούν σε μία δύσκολη περίοδο για την εγγραφή ενός σωματείου στο μητρώο»

Για το θέμα των Εκλογών και του ορίου ηλικίας: «Εμείς λειτουργούμε με βάση το αυτοδιοίκητο και τους κανόνες της FIFA, αλλά έρχεται του Υπουργείο και προσκρούει σε όλα αυτά. Επίσης σημαντικό είναι το θέμα τον εκλογών στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις. Υπάρχει κίνδυνος σε κάποιες Ενώσεις να εκπέσουν διοικήσεις. Επίσης είναι αδιανόητο να μπαίνει ηλικιακό όριο στους υποψηφίους. Δεν διαφωνώ με το θέμα του περιορισμού των θητειών, αλλά το θέμα της ηλικίας είναι αδιανόητο να υπάρχει στο τραπέζι από την Πολιτεία. Ο όρος της ηλικίας, εμπίπτει στο Σύνταγμα και εμπεριέχει ρατσισμό»

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Ζαγοράκη: «Εκτός του ότι υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι και Ευρωβουλευτής και δεν μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει. Από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος ο κ. Ψαρρόπουλος και από τη στιγμή που θα υπάρξει συσπείρωση γύρω από τον Ζαγοράκη τότε πρέπει να το εξετάσουμε. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνοι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, αλλά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η περίπτωση Κλάτενμπεργκ, ίσως δείχνει ότι έχουν κάνει λάθη και αυτοί που τον επέλεξαν. Πρέπει να βλέπουμε περισσότερο το σύνολο του ποδοσφαίρου και όχι τους λεγόμενους τέσσερις μεγάλους. Η ΕΠΟ δεν είναι υπόθεση ενός ανδρός. Υπάρχει 17μελης Εκτελεστική Επιτροπή, γενικός γραμματέας και άνθρωποι που τη στελεχώνουν. Πρέπει να αλλάξει και η διάρθρωση της ΕΠΟ και οι υπάλληλοι πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν μέρος της ευθύνης. Πρώτη διαδικασία της νέας διοίκησης θα πρέπει να είναι και το συγκεκριμένο θέμα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή