Από το Μάνταλο στον Παπουτσέλη κι από τη στάση πληρωμών στη διακωμώδηση του πρωταθλήματος!

Διαιτητές με το σήμα της ΕΠΟ ;έτοιμοι για δράση...
Print Friendly, PDF & Email

Τα όρια της διακωμώδησης του πρωταθλήματος αγγίζουν όσα με ευθύνη της διοργανώτριας ΕΠΟ και των πραφυάδων της, δηλαδή της αποτελούμενης από Έλληνες “ερασιτεχνικής ΚΕΔ” υπό τον Στ. Μάνταλο και της Επιτροπής Διοργανώσεων, υπό τον Α. Δανιήλ, συμβαίνουν στα “πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-17, Κ-15” (η ΕΠΟ τα ονομάζει “πανελλήνια” και όχι “πανελλαδικά”, μάλλον επειδή νομίζει ότι περιλαμβάνουν και την Κύπρο).

Από τους αγώνες ΕΠΣ Κέρκυρας –  ΕΠΣ Άρτας και ΕΠΣ Λέσβου – ΕΠΣ Χίου, αλλά και από όσα έχουν καταγγελθεί στο “SP” από άλλες ΕΠΣ προκύπτουν τα εξής:

Α. Καταστρατήγηση ισονομίας – Αλλοίωση βαθμολογίας

Διεξαγωγή αγώνα με τη μια ομάδα (ΕΠΣ Κέρκυρας) να γνωρίζει δικαστική αποφάση, που επηρεάζει τη βαθμολογία, πριν δημοσιοποιηθεί και άλλη ομάδα (ΕΠΣ Άρτας) όχι.

Β. Η ΕΠΟ στο κίνημα “δεν πληρώνω”

Η ΕΠΟ δεν έχει καταβάλει, πέραν του ποσού των 1500 ευρώ, τα χρήματα που προβλέπονται από την προκήρυξη των πραταθλημάτων (200 ευρώ ανά αγώνα σε κάθε γηπεδούχο και 400 ευρώ σε κάθε φιλοξενούμενο), τα οποία μέχρι πέρυσι, δηλαδή πριν το διευθυντήριο γίνει… acting, καταβάλλονταν πριν τους αγώνες.

Γ. Πρωταθλήματα στο σκοτάδι

Οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων δεν ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Κι όταν αυτό γίνεται κατόπιν εορτής, όπως συνέβη μετά την καταγγελία της ΕΠΣ Άρτας, η ενημέρωση δε γίνεται για όλους τους ομίλους. Εκτός αν η ΕΠΟ πιστεύει ότι ο έβδομος όμιλος (των νησιών) δε διεξάγεται….

Αναγνώστες από την Πάτρα μας έστειλαν χθες δημοσίευμα από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, μέσω του οποίου μαθαίνουμε ότι σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην πλειοψηφία των ΕΠΣ, η ΕΠΣ Αχαϊας του προέδρου της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Α. Δανιήλ, δε δημοσιεύει τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν οι ομάδες της, γεγονός που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το πρόβλημα, “ενδημικό”.

Δ. Παραβιάσεις της προκήρυξης του πρωταθλήματος

Στον αγώνα ΕΠΣ Λέσβου – ΕΠΣ Χίου υπήρξε παραβίαση της προκήρυξης του πρωταθλήματος όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής του αγώνα, που είχε διάρκεια 80′ αντί για 90′, κάτι που προβλέπεται μόνο για το πρωτάθλημα Κ-15. Όμως αυτή δεν είναι η μόνη παραβίαση. Στον αγώνα αυτό ορίστηκαν διαιτητές, μεταξύ των οποίων και καταφανώς υπέρβαροι, από την ΕΠΣ Λέσβου στην έδρα της οποίας διεξήχθη ο αγώνας. Ωστόσο η προκήρυξη του πρωταθλήματος, την οποία η ΕΠΟ οφείλει να σέβεται και να εφαρμόζει, αναφέρει ότι οι διαιτητές πρέπει να ορίζονται από “όμορες ΕΠΣ”. Διαβάστε:

Στα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ-15 & Κ-17 οι διαιτητές και οι βοηθοί και των δύο
αγώνων των ανωτέρω πρωταθλημάτων θα προέρχονται υποχρεωτικά από την
ίδια Ε.Π.Σ., η οποία θα πρέπει να είναι διαφορετική από εκείνες των
διαγωνιζόμενων ομάδων.(όμορες Ε.Π.Σ. υποχρεωτικά) Στους αγώνες που
διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα οι Διαιτητές δύναται να προέρχονται από τις
Ε.Π.Σ. που φιλοξενούν τους αγώνες.

Υπεύθυνος των ορισμών είναι είναι ο από τον περασμένο Σεπτέμβριο επικεφαλής της “ερασιτεχνικής ΚΕΔ”, Στ. Μάνταλος, ενώ πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Λέσβου, είναι ο αλήστου μνήμης, Στρ. Παπουτσέλης…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή