Βρούτσης σε FIFA/UEFA για την “Ένωση Διαιτητών” : “Νομοθετήσαμε ότι μας ζήτησε η ΕΠΟ”!

Print Friendly, PDF & Email

Θέμα αλλαγής του νόμου που αφορά την Ένωση Διαιτητών (ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ) τέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των FIFA/UEFA και τους προέδρους της ΕΠΟ και της Super League

Βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ η Ένωση Διαιτητών θα πρέπει να αναγνωριστεί ως μέλος της (της ΕΠΟ) στην τακτική ΓΣ του ερχόμενου Ιουνίου και ο πρόεδρός της (Εμ. Γιανναδάκης) να μετέχει αυτοδίκαια ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα πρόκύψει από τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου.

“Δεν πληρείται η πρϋπόθεση των εν ενεργεία διαιτητών”, ειπώθηκε από την πλευρά των εκπροσπων των FIFA/UEFA επειδή η πλειονότητα των εν ενεργεία διαιτητών δεν μετείχαν στις εκλογές από τις οποίες προέκυψε η νυν διοίκηση.

Ο Βρούτσης φέρεται να έδειξε την από 15/2/2023 επιστολή που είχε στείλει η ΕΠΟ στον προκάτοχό του Ελ. Αυγενάκη ζητώντας να γίνουν “οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη δυνατότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Διαιτητών ως μέλος στη ΓΣ της ομοσπονδία και του προέδρου αυτής ως μέλος στην ΕΕ της ΕΠΟ από το 2024”.

Στη συνέχεια παρουσίασε την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή ο Αυγενάκης και κατέληξε: “Εμείς κάναμε ότι μας ζητήσατε. Για τους εν ενεργεία διαιτητές βρείτε τα με την Ένωση Διαιτητών”, δείχνοντας να κλείνει με αυτόν τον τρόπο κάθε περαιτέρω συζήτηση που θα μπορούσε ν’ ανοίξει περί τροποποίησης του νόμου.

Το πρόβλημα, εφόσον δεν αλλάξει ο νόμος, το έχει η ΕΠΟ, που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Ένωση Διαιτητών.

Αν από τη μία στην πρόσκληση για την τακτική ΓΣ του Ιουνίου δεν περιληφθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης η εγγραφή της Ένωσης Διαιτητών, πιθανολογείται σφόδρα η εκ νέου προσφυγή της Ένωσης Διαιτητών στη δικαιοσύνη κατά της ΕΠΟ με σκοπό να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να την εντάξει ως μέλος της.

Αν από την άλλη συγκροτηθεί η νέα Εκτελεστική Επιτροπή  χωρίς τον πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ξανά πρόσφορο έδαφος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που θα έχει να κάνει με τη νομιμότητα της νέας ΕΕ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη σταθερότητα της νέα διοίκησης, που μόλις θα έχει εκλεγεί.

 

Σε αυτό που συμφώνησαν οι δύο πλευρές είναι νομικοί, που τους εκπροσωπούν να συναντηθούν το επόμενο διάστημα και να προσπαθήσουν να επιλύσουν διαφορές που ανακύπτουν από το νόμο, και αποτελούν “αγκάθια” στις σχέσεις τους αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργείου με την ΕΠΟ όπως η αναγνώριση των διπλωμάτων UEFA C και της Ένωσης Διαιτητών.

Ο Βρούτσης παρουσίασε την ψηφιακή καταγραφή του αθλητισμού “e-Koύρος” και το νόμο για το νέο σύστημα καμερών στα γήπεδα, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει το θέμα των ποινών της ΔΕΑΒ στις ΠΑΕ.
 
Δεν έγινε καμία αναφορά στην επαγγελματική διαιτησία και στην επικείμενη ανανέωση της σύμβασης για το VAR.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή