Athens Alive: «Συνάντηση με την κυβέρνηση εντός της εβδομάδας»

Print Friendly, PDF & Email

Οι εταιρείες κολοσσοί που μετέχουν στην κοινοπραξία «Athens Alive» για την ανάδειξη του ΟΑΚΑ σε έναν από τους πλέον σύγχρονους αθλητικούς, ψυχαγωγικούς και επιχειρηματικούς χώρους της Ευρώπης, έχουν τα τελευταία χρόνια βάλει την υπογραφή τους σε εντυπωσιακά αθλητικά, τουριστικά και ψυχαγωγικά project, διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης, αλλά και σε τεράστιες αθλητικές διοργανώσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ΝΒΑ, μέχρι τη Formula 1 και το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (NFL).

Οι Redstone, Colliers, Bluerock, ΑECOM βρίσκονται πίσω από προβεβλημένες αθλητικές συμφωνίες, από διοργανώσεις ορόσημα, αλλά και πίσω από τεράστια έργα αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Η εμπλοκή των εταιρειών της κοινοπραξίας του «Athens Alive» στα projects αυτά είναι πολυεπίπεδη. Δηλαδή, κυμαίνεται από την ανεύρεση επενδυτών έως το αθλητικό μάνατζμεντ και από το σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων έως τη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την άποψη πως το «Athens Alive», η επενδυτική πρόταση για την ανάπτυξη του ΟΑΚΑ, σε ένα πρότυπο αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και εμπορικό κέντρο, το οποίο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο για startups, είναι η πιο απτή απόδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε, μιλώντας στο CNN Greece ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της Redstone Advisory Partners, της εταιρείας που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση του πρότυπου project.

Το «Athens Alive» είναι ένα έργο που θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας και ειδικά της περιοχής του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κοινοπραξίας που βρίσκεται πίσω από το project πρόκειται για μια επένδυση ύψους περίπου 1,1 δισ. ευρώ και για ένα χώρο που θα προσελκύει 7.000.000 επισκέπτες ετησίως, θα δημιουργήσει 4.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και 15.000 θέσεις απασχόλησης ευρύτερα και θα συνεισφέρει σημαντικά στα δημόσια οικονομικά!

Ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της Redstone Advisory Partners, υποστηρίζει πως το «Athens Alive» είναι ένα έργο συνυφασμένο με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο βασίσθηκε στην πεποίθηση των εμπλεκομένων πως οι προοπτικές της Ελλάδος είναι ευοίωνες.

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Θεωρούμε πως η χώρα πέρασε πολλά δύσκολα, χρόνια, αλλά πλέον βλέπουμε την ανάπτυξη να εμπεδώνεται. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ξεπερνά κατά 1% την βρετανική ανάπτυξη και με μετριοπαθείς εκτιμήσεις πιστεύουμε πως αυτό θα συνεχιστεί. Αυτό μας δείχνουν όλοι οι οικονομικοί δείκτες», τόνισε στο CNN Greece ο Μαρκ Αλεξάντερ.

Κατά τον εκπρόσωπο της Redstone το κλίμα που επικρατεί στη χώρα είναι φιλικό για τους επενδυτές. Μεταφέροντας την εμπειρία της εταιρείας του κατά τις συζητήσεις για την ανάπτυξη του ΟΑΟΚΑ τονίζει πως η κυβέρνηση επιδεικνύει αντανακλαστικά που δείχνουν πως είναι ανοικτή στους επενδυτές.

«Θεωρούμε πως η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει γρήγορα για να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν. Μιλάω πάντα για την δική μας εμπειρία στην Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε βρει θετικό έδαφος», υπογράμμισε ο Σκωτσέζος μάνατζερ.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εξέφρασε η κοινοπραξία για τον κίνδυνο «κατακερματισμού» του έργου, το στέλεχος της Redstone εξήγησε πως το «Athens Alive» έχει συγκεκριμένη λογική ανάπτυξης.

«Επιδιώκουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Στη βάση αυτή ζητάμε να αποφευχθεί μία αποσπασματική προσέγγιση ανάπτυξης. Διαπιστώνουμε πως διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν ενδιαφερθεί για το «Athens Alive», αλλά το να σπάσει το έργο σε ένα συνονθύλευμα ξεχωριστών κομματιών, δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε πως η εμπειρία της κοινοπραξίας στην ανάπτυξη μεγάλων και απαιτητικών έργων έχει δείξει πως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη για το Δημόσιο, την τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες που θα δραστηριοποιηθούν στους χώρους που θα αναπτυχθούν.

«Η εμπειρία που έχουμε από το νησί Saadiyat στο Αμπού Ντάμπι, από το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, από το Κέντρο Barclays στη Νέα Υόρκη και από άλλα έργα, μας έχουν διδάξει πως η ανάπτυξη βιώσιμων έργων επωφελών για τις τοπικές κοινωνίες απαιτεί ειδικό συντονισμό και χειρισμό», είπε.

Στη βάση αυτή δεν απέκλεισε η ανάπτυξη του έργου να απαιτήσει την χαλάρωση υφιστάμενων χωροταξικών περιορισμών

«Δεν αναζητούμε ειδικές συνθήκες, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πως το είδος της ανάπτυξης που προτείνουμε έχει ειδικές απαιτήσεις. Θα κτιστούν ξενοδοχεία και συνεδριακοί χώροι, γραφεία, πάρκα, καταστήματα, κυψέλες καινοτομίας, εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων», ανέφερε.

Στη βάση αυτή στάθηκε στη συνεισφορά του έργου στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδος μέσα από την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών πολλών δισεκατομμυρίων. «Θέλουμε όλοι να κερδίσουν. Να δημιουργήσουμε αξίες. Να πληρώσουμε φόρους και να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης», σημείωσε.

Πάντως ο εκπρόσωπος της Redstone δεν θέλησε να εξωραΐσει καταστάσεις. «Η ανάπτυξη εντός έργου αυτής της κλίμακας είναι δύσκολη και σίγουρα έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Το επόμενο βήμα απαιτεί σταθερές δεσμεύσεις τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς εταίρους. Θα έχουμε συνάντηση με την κυβέρνηση εντός της εβδομάδος. Βρίσκουμε αξιόλογη υποστήριξη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο Δημήτρης είναι υπομονετικός και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες», είπε σχετικά

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή