Αυγενάκης: “Θα την εφαρμόσουμε την ολιστική μελέτη στο ακέραιο – Ο Ζαγοράκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος”

Print Friendly, PDF & Email

 Για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για τη προεδρεία της ΕΠΟ αλλά και εν γένει για τις εκλογές τις αθλητικές ομοσπονδίες μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο Βήμα της Κυριακής, λέγοντας τα εξής:

«Ο Ζαγοράκης μπορεί να προσφέρει πολλά. Να προωθήσει τις αλλαγές που απαιτούνται, έχει τον σεβασμό όλης της κοινωνίας του ποδοσφαίρου και είναι στοιχείο ενωτικό»

«Αυτή τη φορά όλοι έχουν αντιληφθεί πού βρισκόμαστε. Και πώς είναι η κατάσταση με FIFA και UEFA. Υπάρχει η ολιστική μελέτη που έστειλαν και θα την εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Θέλουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο, ένα προϊόν που θα ανέβει στα μάτια όλου του κόσμου. Θα αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν. Εχει φτάσει πλέον η ώρα και πιστεύω ότι υπάρχει ενότητα σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπορεί κανείς πια να αντικρίζει καταστάσεις νοσηρές όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλον τον αθλητισμό».

«Το καταφέραμε. Το θέλαμε. Είναι η επιτυχία μας να δραστηριοποιηθούν ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Στην άρση βαρών, στον ΣΕΓΑΣ, στον υγρό στίβο, στο μπάσκετ, στην πάλη, στο τάε κβον ντο που ανακοίνωσε ο Μουρούτσος».

«Το μοντέλο της νέας διοίκησης θα είναι διαφορετικό και προφανώς περισσότερο λειτουργικό. Οι ομοσπονδίες δεν θα έχουν το στυλ του ενός ανδρός αρχή. Μακριά από εμάς η λογική του προεδρικού μοντέλου. Ούτε θα υπάρχουν τα συμβούλια με το λεγόμενο 100-0. Τι εννοώ: εάν στις εκλογές οι υποψήφιοι πρόεδροι (όσοι κι αν είναι) συγκεντρώσουν πάνω από 25%, αυτόματα θα μπουν στο συμβούλιο. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, οι ικανοί υποψήφιοι δεν αποκλείονται. Δεύτερον, η αντιπολίτευση θα είναι ισχυρή. Μας νοιάζει η διαφάνεια, η νομιμότητα και η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των σωματείων, σύμφωνα πάντα με το μητρώο που έχει δημιουργηθεί».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή