Αυγενάκης: “Είναι λάθος η “υπαγωγή” των διαιτητών στις ΕΠΣ και θα διορθωθεί” 

Ο υφυπουργός αθλητισμού με τα μέλη του ΣΔΠ Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email

 

Στα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας «Γιώργος Κουκουλάκης», του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και στον χαιρετισμό του επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Είχε δημιουργηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν η εντύπωση στους ποδοσφαιρικούς ότι αποτελούν ένα αυτόνομο κρατίδιο μέσα στο ελληνικό κράτος και κανένας δεν τους ακουμπάει. Λέγανε όλοι για το αυτοδιοίκητο. Σαφώς υπάρχει το αυτοδιοίκητο αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν κανόνες και αυτούς τους κανόνες είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Έλληνες να τους ακολουθούν και να τους σέβονται, ακόμα και αν διαφωνούν.
Στη διαιτησία ήταν λάθος αυτό που έγινε πριν από λίγα χρόνια, με την ένταξή της στις κατά τόπους ΕΠΣ. Παραμένει λάθος και ένα αγκάθι που θα διορθωθεί.
Όλες αυτές οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες ότι η διαιτησία είναι υποχείριο τόσο σε επίπεδο ΕΠΣ όσο και σε επίπεδο ΕΠΟ, θα αλλάξουν.
Και θυμίζω ότι για τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική έχουμε περάσει διάταξη, η οποία θα εξελιχθεί με την έκδοση υπουργικής απόφασης.
Το έχω πει και το ξαναλέω ότι θα ακολουθήσει διάλογος με όλους (με τη Super League, την ΕΠΟ, τα δικά σας όργανα), θα συζητήσουμε και κατόπιν θα προχωρήσουμε στην έκδοση της υπουργικής αποφάσεως που θα αφορά στη διαιτησία.
Το θεσμικό πλαίσιο των διαιτητών θα προχωρήσει, χωρίς να με ενδιαφέρουν όσα γράφονται ή ακούγονται. Το έχω αποδείξει στην πράξη αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η διαιτησία πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, να έχει την οντότητά της και να υπακούει και στους παγκόσμιους κανόνες της».
Ο υφυπουργός αθλητισμού με τον ταμία της Ένωσης Διαιτητών – ΟΔΠΕ, Μ. Γαρεφαλάκη (αριστερά) και τον πρόεδρο Εμ. Γιανναδάκη (δεξιά)

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή