Τιμωρείται το ποδόσφαιρο: “Χωρίς θεατές για δύο μήνες οι αγώνες της Super League – Με κόσμο οι αγώνες στα υπόλοιπα αθλήματα”!

Print Friendly, PDF & Email

Για δύο μήνες, έως 12 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League 1 αποφάσισε ο πρωθυπουργός.

Το μέτρο αυτό, που δεν αφορά άλλα σπορ πλην ποδοσφαίρου, θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β’ των ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ) της superleague 2.

Κανονικά με τον κόσμο τους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης (14/12), με Μακάμπι Χάιφα και Ελσίνκι σε Europa League και Conference League αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση αποφάσισε να “κλείσει” το Καραϊσκάκης για τον αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα, λόγω των επεισοδίων στο Ρέντη, με τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό.

Από εκεί κι έπειτα μάλιστα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου, ανάλογα με το πώς θα έχουν κυλήσει τα πράγματα και κατά πόσο θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό. Επιπλέον χωρίς κόσμο θα διεξάγονται και οι εντός έδρας αγώνες των Β’ ομάδων των Big-4 που συμμετέχουν στη Superleague 2.

Εκδίδεται σήμερα σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού Προστασίας του πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η εκτέλεση των μελών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής, αναστέλλεται έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Εγκατάσταση καμερών ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας

-Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονη ταυτοπροσωπία

-Σειρά από διοικητικά μέτρα κατά των ομάδων για επεισόδια

Αύριο ο Οικονόμου και Βρούτσης στην εισαγγελία Αρείου πάγου ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων οπαδικής βίας.

 

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή