Μπαλτάκος: “Δεν έχω κουραστεί στην ΕΠΟ, αλλά δεν μιλάω για υποψηφιότητες” – Αντωνίου: “Αντισυνταγματικός ο νόμος”

Print Friendly, PDF & Email

Στην ΕΡΤ3 πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής μίλησε ο πρέοδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος.
Μεταξύ άλλων είπε:
Για τις μηνύσεις, οι οποίες έγιναν στην ΕΠΟ, αλλά και στον πρόεδρό της, από τον Ολυμπιακό: «Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».
Για το τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Διαχρονικά υπάρχει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να εκλείψει και να μειωθεί. Δεν το βλέπω να γίνεται, όμως, δυστυχώς».
Για την προσπάθεια της εθνικής ομάδας για πρόκριση στο Euro: «ΕΠΟ σημαίνει εθνική ομάδα και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει διαιτησία, γι’ αυτό και εγώ δεν σχολιάζω ή δεν απαντώ περί διαιτησίας. Για μας, η πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Euro αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Πρωταρχικό ζήτημα και δουλεύουμε σε αυτή την προοπτική. Τόσο για την ΕΠΟ, όσο και για τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα θα πάνε καλά, πιστεύω…».
Για τον τελικό του Κυπέλλου και τα διαθέσιμα γήπεδα: «Υπάρχουν τρία γήπεδα. Στην Πάτρα, τον Βόλο και στο Ηράκλειο. Οι δυνατότητες, που έχουμε. Υπάρχει και μία τέταρτη επιλογή, αλλά δεν θέλω να την πω τώρα. Τέλος Ιανουαρίου πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποφασίσει. Για την προοπτική του εξωτερικού, δεν το λέω τώρα, το είχαμε πει πέρσι… Και εκεί υπάρχουν πολλές δυσκολίες κυρίως για τις ομάδες. Το πρόγραμμα είναι στενό, λόγω του Euro».
Για το αν θα βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ: «Σας φαίνομαι καθόλου κουρασμένος; Δεν είμαι καθόλου. Το μόνο κουραστικό είναι η ξεκούραση. Δεν μιλάμε για υποψηφιότητες. Για το όριο της ηλικίας, θα έχουμε θέμα στην εκτελεστική επιτροπή».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστ. Αντωνίου, χαρακτήρισε   “αντισυνταγματικό” το “νόμο Αυγενάκη” σχετικά με τους περιορισμούς ηλικιακούς και θητειών στις υποψηφιότητες για την εκλογή στο ΔΣ αθλητικών ομοσπονδιών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή