Μπαλτάκος για το “μητρώο”: Δεν κάναμε κωλοτούμπα – Θα μεταφέρουμε την υπόθεση και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Print Friendly, PDF & Email

Oπρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, κατά την πρωτολογία του στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας προανήγγειλε την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το νόμο που προβλέπει κυρώσεις στα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Το καλοκαίρι και ανεξάρτητα από τα δικαστικά μέτρα, η τακτική της ΕΠΟ θα είναι διαφορετική με το Μητρώο. Το θέμα του Μητρώου ξεκινάει τώρα, ποτέ δεν έχει τελειώσει. Δεν γίνεται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022 να αποφασίζει η κυβέρνηση ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει»

«Η κυβέρνηση έκανε πίσω με το μητρώο και δέχτηκε αυτό που είχαμε ζητήσει και πέρασε την τροπολογία. Όταν έκανε πίσω, κάναμε και εμείς πίσω. Δεν κάναμε κωλοτούμπα. Όταν έγινε αυτό που ζητήσαμε, προχωρήσαμε στην αναστολή της αναστολής. Αυτό ήταν το εφικτό για φέτος.

Και τονίζω ότι αυτό που ζητήσαμε και πετύχαμε, ήταν μόνο για φέτος. Μην νομίζει κανείς ότι τελειώσαμε με το μητρώο. Υπάρχουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και δεν θα μείνουμε εκεί. Θα μεταφέρουμε δικαστικά την υπόθεση και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Δεν είναι λογικό η κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο θα παίζει και ποιο σωματείο θα ψηφίζει. Το Σύνταγμα το λέει, ότι κάθε σωματείο έχει αυτονομία. Θα δούμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αν είναι νόμιμο μια κυβέρνηση να αποφασίζει ποιο σωματείο μπορεί να παίζει και ποιο όχι. Για το θέμα του μητρώου τώρα ξεκινάμε. Δεν έχουμε τελειώσει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή