Μπαλτάκος: Η διαιτησία θα επιστρέψει στην ΕΠΟ – Δεν θα υλοποιηθεί η τροπολογία Αυγενάκη

Print Friendly, PDF & Email

Στην πρώτη συνέντευξη με την εκλογή του, που ήταν στην ΕΡΑ Σπορ και στον Άγγελο Στίμο, ο νέος πρέοδρος της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκος, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“To επόμενο καλοκαίρι η διαιτησία θα επιστρέψει στην ΕΠΟ και τότε η ΕΠΟ θ’ αποφασίσει τι θα την κάνει. Η διαιτησία δεν ανήκει στην κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε με τις λίγκες και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Η κυβέρνηση που μπάινει; Δεν είμαι αντίθετος στην επαγγελμaτική διαιτησία. θα πρέπει να συμφωνήσει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ και όχι η κυβέρνηση.

Δεν είναι θέμα του υπουργού η διαιτησία, ούτε θα υλοποιηθούν (σ.σ. η τροπολογία για την επαγγελματική διαιτησία). Αυτά είναι αντισυνταγματικά. Το κράτος δεν διοικεί το ποδόσφαιρο. Το εποπτεύει. Δεν τα δέχεται αυτά η UEFA. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αυτό, γιατί μετά θα γίνει και σε άλλες χώρες.

Η αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να είναι γρήγορη. Αλλιώς θα πηγαίναμε στο πρωτοδικείο Αθηνών. Θα περάσουμε στο καταστατικό διάταξη που θα λέει ότι οι δίκες που είναι αγωνιστικής φύσεως θα προσδιορίζονται εντός δύο ημερών και θα βγαίνει η απόφαση εντός τριών μερών. Άλλως ο δικαστής θα παύεται.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή