Μπαλτάκος: “Η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή – Πηγαίνω στην UEFA για να ζητήσω ελίτ διαιτητές” (video)

Print Friendly, PDF & Email

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από τη σημερινή συνάντηση τόνισε ότι αύριο θα συναντηθεί με την UEFA και θα ζητήσει την βοήθεια της για να έρθουν elite διαιτητές ή διαιτητές πρώτης κατηγορίας στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος. «Χάλασε τελευταία στιγμή η συμφωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαλτάκος:

Για τα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την αποχώρησή του και αν έχει να απαντήσει κάτι σε αυτό: «Δεν θα απαντήσω σε αυτό, καθώς όπως έχω πει πολλές φορές δεν αντιπαρατίθεμαι σε ομάδα της ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν η ομοσπονδία να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε ΠΑΕ. Η Ομοσπονδία είναι για όλες τις ομάδες, το έχω πει πολλές φορές αυτό. Αυτή είναι και η απάντηση μου. Δεν μπορεί να δοθεί απάντηση από την ομοσπονδία προς κάποια ομάδα».

Για το αν έφτασαν κοντά στη συμφωνία: «Ότι φτάσαμε κοντά είναι γεγονός. Η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή. Το έχουν πει και άλλοι αυτό και είναι αλήθεια. Το ότι δεν επήλθε συμφωνία δεν σημαίνει ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, ούτως ώστε τις υπόλοιπες 9 αγωνιστικές να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα. Δηλαδή με διαιτητές ELIT ή πρώτης κατηγορίας, ώστε να κυλήσει ομαλά και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τον λόγο που αυτό δεν συμβαίνει μέχρι τώρα: «Τι δεν συμβαίνει μέχρι τώρα; Αυτά τα έχει συζητήσει όλα δια μακρόν ο κ. Μπένετ και δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για την ΚΕΔ. Τα έχει εξηγήσει όλα, έχει δώσει τις απαντήσεις και οι προλαλήσαντες σας τα έχουν πει. Με λίγα λόγια, αν και εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την ΚΕΔ, είναι ότι η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να έρχονται elite διαιτητές ή διαιτητές πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Για την καταγγελία του κ. Μπένετ για ένα διαιτητή που έχει αυτοπροταθεί να σφυρίξει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Το άκουσα, εκεί ήμουν. Αυτό και πάλι αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες. Όπως είπαν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Από τη στιγμή που ο κ. Μπένετ μας εξήγησε ότι για το ζήτημα αυτό διεξάγεται ανάκριση ήδη από την UEFA. Να πάρω θέση δηλαδή για κάτι που είναι υπό έρευνα».

Για το αν υπήρξε ένταση: «Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ’ όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική».

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν: «Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι έχω κάνει στο παρελθόν».

Τέλος τόνισε: «Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή